8 augusti 2017 Öster Gais

Speltips inför Öster – Gais 8/8: Överdrivet favoritskap

Väntar en reaktion snart? Östers IF svävar bland molnen just nu och vi är lite inne på att de kan åka på en käftsmäll inom kort. Nästa motståndare är Gais, som är en bit borta från toppformen, och då testar vi en skrällpollett.

Tillbaka efter uppehållet har Öster steppat upp flera nivåer och nykomlingen är plötsligt med i kampen om uppflyttningsbiljetterna; mer bestämt tredjeplatsen, vilken leder till playoff. Från fjärdeplatsen har de två pinnar upp till Helsingborg, som dessutom håller på att svaja lite, ovanför.

Tre vinster, två oavgjorda och noll förluster är facit för Öster efter det nämnda sommaruppehållet. Senast plockades Varberg ner med tre mål mot ett – på bortaplan. Urstarkt!

Det har varit så under flera år; att man bara väntar på att Gais ska hitta stilen och bli en del av toppen i Superettan – men de verkar inte nå dit. De är nere på elfteplatsen i serien och har därifrån så lite som två pinnar ner till kvalplatserna mot Division 1. Fokus; att ta avstånd från bottenstriden och befästa positionen i mittenskiktet. Lite där man får börja.

Gästerna plusspelas

Formfaktorn talar för Öster här. Annat kan inte påstås. Men ska de vara såhär pass stora favoriter? Vi ställer oss mycket tveksamma till det och öppnar istället upp för ett bud på skräll.

Det finns trots allt kvalitéer i detta Gais och skillnaden i tabellen – åtta poäng, för att vara exakta – mellan lagen är större än vad den borde vara, om vi tittar på materialen spelare för spelare.

Gais form är, som nämnt, inte bra – men faktum är att inte en enda av de nio senaste matcherna förlorats med siffror större än uddamålet, vilket visar på att de inte är helt ute och snurrar. 3-2-4 i formraden.

Snart borde det vända för Öster, eller hur? I min bok hör de inte hemma i toppstriden… Dags för reaktion!

Gais +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt ett mål – synas till 1,76x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Öster +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 8/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 61%
X: 24%
2: 17%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 47%