8 augusti 2017 Öster Gais

Speltips inför Öster – Syrianska 10/4: Som bäddat för mål

Två spelstilar som kan öppna upp för varandra, det är vad vi har under måndagens batalj mellan Öster och Syrianska i Superettan. Som bäddat för ett målpartaj?

Klassiska Östers IF är tillbaka i Superettan efter att ha lunkat hem Division 1 Södra förra året. En bättre och mer lyckad återkomst i elitfotbollen kunde knappast önskas heller; en 2-0-vinst plockades över Falkenberg, som trillade ur Allsvenskan med dunder och brak i fjol.

Det var en extremt tajt historia där Öster först kunde pricka in 1-0 efter en frisparkssituation i den 83:e minuten och spiken i kistan kom i den 90:e, när motståndarna flyttade upp positionerna och blottades bakåt. En prestation att vara stolta över. Ett resultat som stärker.

Samma fest blev det inte i premiären i Södertälje, där Syrianska föll med 2-3 när Degerfors kom på besök. Klubben dras med en del bekymmer och hoppas kunna få en bekvämare resa under denna säsong, kontra den förra när man överlevde via kval, och därför var den där förlusten precis vad man inte behövde.

Om Syrianska inte undviker att hamna i en negativ spiral såhär i seriestarten, då kan det bli tufft för deras del… Självförtroendet hänger på en tunn tråd?

Öppnar upp matchen?

En sak kunde Syrianska ta med dem från premiären; ett frejdigt och bra anfallsspel, vilket kunde och kanske borde ha resulterat i fler än de två målen de fick in.

Defensivt? Där visades de, precis som väntat, vara sårbara. Man vill spela och rulla boll, har en hel del tekniska och kvicka spelare – men det saknas ett fundament att stå på. Det är där det skaver.

Här, på bortaplan, lär vi alltså få se ett Syrianska som vill rulla boll och som vi förmodar vill spela en offensiv fotboll även nu. Och då är det extra utsatt att ställas mot Öster, som visades vassa i premiären – i synnerhet på att ställa om.

Öster fick omställningsspelet att sitta alldeles utmärkt mot Falkenberg i premiären och vann alltså med 2-0 i en mycket tuff bortamatch. Gillar deras chanser att såra ett tunt, nära på naivt Syrianska. Men hålla nollan på nytt? Var inte så säkra på det.

Mycket talar för att spelstilar kan hjälpa till att öppna upp matchen…

BLGM – ja spelas till 1,95x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja (BLGM – ja)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 10/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 29%
2: 27%
Över 2,5 mål: 46%
Under 2,5 mål: 58%