23 maj 2018 Östersunds IK Sirius speltips Allsvenskan

Speltips inför Östersund – Djurgården 16/7: Toppchans för stockholmarna

Står Östersund stärkta av succén i Europa League-kvalet – eller har fokus hamnat bortom Allsvenskan? Svaret kan vi få när de ställs mot Djurgården hemma på Jämtkraft Arena under söndagen. Speltips, odds och förutsättningarna får ni ta del av här.

Östersunds FK chockade allt och alla när de i veckans Europa League-kvalmatch på Jämtkraft Arena, mot ett stjärnspäckat Galatasaray, lyckades vinna med 2-0 – ett resultat som inhoppande Jamie Hopcutt fastställde med ett supermål på stopptid. Extra imponerande var det att matchen faktiskt fördes och klart mest skapades.

Om ÖFK skulle kunna stå emot på bortaplan och avancera vidare vore det en bedrift av den största modellen.

Men nu är det allsvenskt fokus. Östersund är placerade sexa i tabellen, Djurgården femma och endast en pinne skiljer dem åt. Upp till topp tre, alltså en säker plats ut i Europa – en respektive två poäng. Det är fantastiskt tätt i striden bakom serieledande Malmö FF i tabellen och den här typen av matcher är av största möjliga betydelse.

Det här blir DIF:s första bortamatch efter uppehållet. De två på hemmaplan – mot Kalmar och Sundsvall – har slutat i en 4-1-vinst respektive 2-1-dito.

Gästerna med toppchans

En stor fördel som Östersund har nu när Europaspel varvas med Allsvenskan är den bredd som finns i truppen. En spelare som exempelvis Jamie Hopcutt kommer med all säkerhet starta den här matchen och han har bevisat att han håller absolut toppklass i serien.

Men det är klart att det täta spelschemat påverkar ÖFK – och det måste vara svårt för spelarna att redan nu inte blicka på returen mot Galatasaray.

Öppnar detta för en skräll? Det är tanken!

Gästerna från Stockholm håller absolut allsvensk toppklass när de är som bäst, medan dalarna tenderar att bli rätt djupa. Nu har dock två raka vinster radats upp och helt rätt typ av spelare har hittat rätt och producerar; Othman El Kabir är en, Kim Källström en annan och Magnus Eriksson en tredje.

Det här ska kunna sluta hur som helst mellan två jämnstarka lag, på ett underlag som de båda trivs på och med ett tröttkört och roterande hemmalag.

Djurgården +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – spelas till 1,88x hos Bethard. Risk för oddsdropp?

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 16/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 28%
2: 32%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%