14 september 2017 Zorya Östersund

Speltips inför Östersund – Fola Esch 27/7: Europaresan fortsätter

Det ska inte vara mycket till snack när Östersund och luxemburgska Fola Esch inleder dubbelmötet som ska avgöra vilket lag som får plats i Europa Leagues playoffrunda. Första matchen spelas på Jämtkraft Arena och därifrån tar vi ställning.

Östersunds resa blir alltmer osannolik och imponerande. Som debutanter i Europa skickades den turkiska storklubben Galatasaray ut med huvudet före i senaste kvalrundan; detta efter 2-0 hemma och 1-1 borta. Detta var alltså en av de tuffaste möjliga motståndarna i kvalet.

När signalen ljöd i returen i Istanbul till och med hyllades ÖFK-spelarna av motståndarpubliken, men det mest påtaglig var förstås besvikelsen över det egna laget.

Hur reagerar Östersund nu när de slår ur klar favoritposition? Luxemburgiska Fola Esch, som under förra året blev trea i den inhemska ligan, ska normalt vara en munsbit för ett lag som Östersund.

Däremot höjs givetvis vissa skrällsignaler upp till följd av Fola Eschs vändning mot azerbajdzjanska Inter Baku i kvalrunda två. En 0-1-förlust borta blev till en oväntad 4-1-vinst hemma och avancemanget var ett faktum. Störtimponerande!

Vinner av bara farten

Det skulle förvåna oerhört om Östersund inte förmår att ta ner Fola Esch på jorden här. Klasskillnaden ska vara så pass fundamental att detta hemmamöte helt enkelt bara ska sluta upp i en vinst. Gärna en klar sådan också.

Som klubb och lag mår Östersund alldeles suveränt just nu. De levererar inte bara fina resultat i Allsvenskan, utan spelar en fantastisk fotboll. Offensivt finns nycklarna för att såväl ställa om som att föra danserna.

Förvisso förlorade ÖFK med klara 0-3 borta mot Djurgården i slutet av förra veckan, men detta är i en period där man roterar väldigt hårt i Allsvenskan – just för att fokusera på Europa League. Annars? Genomgående bra på sistone. Hemma- och bortamötet mot Galatasaray osade klass.

Under 2010-talet har Fola Esch för övrigt ställts mot svenskt motstånd vid två tillfällen i Europa League-kval. Över 180 minuter blev det en 1-5-förlust mot Elfsborg och 0-2-dito mot IFK Göteborg.

Ja, visst ska spiken i kistan komma redan i hemmamötet? Det är ju trots allt en blåbärsklubb som ett ÖFK i toppform ställs mot…

Östersund -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – bör vara ett kanonspel till de 1,83x som dukas upp av Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Östersund -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 27/7
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 77%
X: 18%
2: 8%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 46%