Speltips inför Östersund – Galatasaray 13/7: Får ÖFK bekänna färg?

Spelbloggare Publicerat: 12 July 2017

Oddset må ha droppat en del i veckan, men värde finns fortfarande att hämta när Östersund debuterar i Europa – mot ett stjärnspäckat Galatasaray. Visst ska det skilja lite väl mycket här?

Östersund FK:s resa i det svenska seriesystemet har varit lika unik som imponerande. Nu är de alltså redo för debut i Europa League, den andra kvalrundan, efter att ha vunnit Svenska Cupen – och de åkte på den tuffaste möjliga lotten. Otur eller en utmärkt chans att samla rutin?

De två senaste åren har inte varit alls lyckade för Galatasaray, som är en av de största och mest anrika klubbarna i Turkiet, men förra året var åtminstone bättre än det dessförinnan och fjärdeplatsen betyder alltså Europa League-kval – ett kval som de borde klara av utan bekymmer.

Vissa skadebekymmer och försäljningar av spelare stör Galatasaray, men man har visat att det satsas på stort – inte minst i köpet av fransosen Bafétimbi Gomis, som smällde in 20 baljor på 31 seriematcher för Marseille i Ligue 1 under fjolåret. Klasspelare!

Skillnaden lite för stor…

Hemma på Jämtkraft Arenas plastmatta är Östersund alltid svåra att handskas med – på allsvensk nivå. Nu blir det sannolikt lite för tufft, mot ett stjärnspäckat Galatasaray med stor erfarenhet från Europaspel.

Hos turkarna finns det spelare som – i alla fall nästan – kan tituleras vara världsklass. Flera äldre pjäser som varit på större missioner och i större klubbar. En av dem är Wesley Sneijder, men lyckligtvis för ÖFK:s del missar han matchen med en skada. Det borde dock inte påverka utfallet i matchen.

Med en såhär pass tuff motståndare får Östersund snarare se det här som ett sätt att skaffa erfarenhet, istället för att faktiskt avancera vidare – även om större skrällar inträffat.

Kort och enkelt; skillnaden ska vara lite för stor i detta fall…

Den raka tvåan synas till 1,80x hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Galatasaray vinner, rak tvåa
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 13/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: