17 augusti 2017 PAOK Östersund

Speltips inför Östersund – Halmstad 30/7: En favorit att lita på

Håller det tajta spelschemat sätta sina spår för Östersund? Även om tendenserna finns kan vi inte undvika att lämna förtroendet i deras händer till söndagens batalj mot nästjumbon Halmstad.

Då och då är prestationerna hyfsade, men Halmstad verkar inte förmå att vinna fotbollsmatcher – vilket de inte lyckats med sedan premiären mot Östersund. I och med detta har deras position i bottenstriden befästs alltmer med tiden. Nästjumboplatsen parkeras på med deras facit – nio pinnar på 16 matcher. Upp till kvalplatsen har man två och säker mark sex.

Tiden håller med andra ord på att bli knapp för Halmstad, som måste börja vinna fotbollsmatcher… Kan nyförvärvet Johan Oremo vara svaret på krisen? Han målade i sin första match för klubben, när det blev 2-2 hemma mot Sundsvall.

Östersund fortsätter visa klassen och har, bortsett från i 0-3-förlusten mot Djurgården, kunnat leverera resultat i både Allsvenskan och det stundande Europa League-kvalet. Redan nu kan de tituleras som årets svenska utropstecken i och med att Galatasaray skickades ut med huvudet före i den förra rundan.

Utsikterna för att nå playoffet ser också ljusa ut för ÖFK, som i det första mötet av två, på hemmaplan, vann med 1-0 över luxemburgska Fola Esch. Innan dess kom den där 0-3-torsken mot DIF. Finns det bränsle att kunna leverera även i Allsvenskan?

HBK svaga på konstgräs

Det verkar som att det tajta spelschemat håller på att sätta sina spår i Östersund, men annat än en hemmavinst mot Halmstad skulle faktiskt förvåna. Perfekt typ av motstånd att ställas mot i en ”mellanmatch” som denna.

Bredden som finns i ÖFK är närmast unik i svensk fotboll. Flera av spelarna som normalt är på bänken skulle kunna kliva in i de flesta andra allsvenska startelvor. Bästa exemplet; Jamie Hopcutt.

På hemmaplan har Östersund inte förlorat en enda match i årets allsvenska. Att komma till Jämtkraft Arena är en tuff uppgift – oavsett vad motståndet heter.

Halmstad öppnade starkt, men vek ner sig mot Sundsvall senast och formen är allt annat än bra. Spelet på konstgräs är undermåligt och här saknas dessutom den defensiva pjäsen Marcus Mathisen efter sitt röda kort mot ”Giffarna”. Avbräck!

2-0?

Östersund -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de ”bara” vinner med uddamålet – synar vi till 2,11 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Östersund -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,11 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 30/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 21%
2: 12%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%