Speltips inför Östersund – Hammarby 7/5: Stark hemmafavorit eller skrällbud?

Spelbloggare Publicerat: 6 May 2017

Uppsnackade Östersund står mot formstarka Hammarby och då tycker vi att spelbolagen är lite väl generösa med oddsen åt det ena hållet. Stark hemmafavorit eller skrällbud?

Det är som bäddat för fotbollsfest i Östersund och på Jämtkraft Arena. Hammarby annonserar att cirka 600 supportrar åker ner för att stötta klubben på plats och ÖFK väntas kunna stoltsera med årets bästa publiksiffra.

Hemmalaget kommer hit med lite bitter eftersmak efter att ha tappat in en 4-2-ledning till 4-4 borta mot Elfsborg – på stopptid. Reduceringen insläppt i den 91:a och kvitteringen i den 94:e minuten. Ett tapp som höjer varningssignalerna för den defensiva förmågan ytterligare.

Bättre besked; Jamie Hopcutt! Britten har kommit tillbaka efter sitt års långa skadeuppehåll; smällde in en balja i sin första start och två när han fick hoppa in mot just IFE nu senast. I det fallet är det omöjligt att känna annat än glädje för hans skull.

Gästerna, då? Efter premiärförlusten har Hammarby radat upp fem förlustfria matcher, 2-3-0, och förra veckan krossades AFC Eskilstuna med fyra mål mot noll hemma på Tele2 Arena. Tunt motstånd, ska nämnas, men fyra mål framåt och en hållen nolla snackas inte bort hur som helst.

Sotirios Papagiannopoulos dras med ljumskbesvär och kan få stå åt sidan på nytt. Annars saknar ÖFK Saman Ghoddos, avstängd. Bättre besked för Hammarby.

Östersund urstarka hemma

Trots avbräcket på Ghoddos, som är en fantastiskt fin fotbollsspelare i allsvenska mått mätt, borde väl Östersund ses med lite större chans än oddsen antyder att de ska ha? Utan tvekan!

Bortsett från de två sent insläppta, stod för Östersund för en suverän insats förra veckan, åtminstone ur offensiv synvinkel. Det mesta klickade och nu är man tillbaka på hemmaplan, där man är så oerhört starka.

IFK Norrköping krossades i cupfinalen, 4-1, och samma motstånd värjdes undan i seriespelet med uddamålet. Därtill ett kryss mot Blåvitt, med mersmak. Det är vad ÖFK åstadkommit på hemmaplan under spelåret. Det förra var hemmaresultaten också fantastiska och det identiska mötet med detta slutade med en 2-0-vinst.

Lagen möttes även i årets Svenska Cupen och då vann Östersund med 1-0.

God form för Hammarby, som nämnt. Annat kan inte påstås när fem raka förlustfria matcher radats upp, men det finns fortfarande stora förbättringsområden i spelet. Tycker inte heller att alltför stora växlar kan dras av segern över ett lojt AFC.

Min bestämda känsla är att ÖFK är av övre halvan-material, medan Hammarby lär droppa i tabellen. Ska vara viss skillnad och med hemmaplansfördelen tvekar vi inte en enda sekund åt vilken sida som värdet hittas.

Östersund -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst om de vinner med uddamålet – spelas till 1,94x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Östersund -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 7/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: