Speltips inför Östersund – IFK Göteborg 23/4: 1X2-tankar från Jämtkraft Arena

Spelbloggare Publicerat: 19 April 2017

Jämtkraft Arena är platsen och där tar Östersund emot Blåvitt när den allsvenska veckan ska summeras. Vi har vänt ut och in på förutsättningarna och landar i en slutsats på 1X2-marknaden.

Östersund har vunnit mångas hjärtan med deras resa i det svenska seriesystemet samt det nytänkande sättet att spela fotboll på. Hypen har på vissa håll blivit så pass stor att de höjts upp som en tänkbar kandidat om Lennart Johanssons pokal, och mindre blev den inte efter att Svenska Cupen vunnits för en och en halv vecka sedan.

Här i Allsvenskan har de haft större problem. Premiären på Örjans Vall, mot nykomlingen Halmstad, förlorades med 0-1 och därefter skrevs vinstsiffrorna exakt desamma när Norrköping kom på besök. Tillbaka på förlustspåret hamnade man nu senast, när Örebro blev numret för stora.

När andra kandidater snackats upp, har Blåvitt hamnat lite i bakgrunden när det diskuteras titelaspiranter. Rätt eller ej? Det återstår att se. Lutar mer åt det sistnämnda just nu.

Hittills har det i alla fall blivit två kryss, vilka kommit mot mästarna Malmö och AFC Eskilstuna, dessutom på hemmaplan, samt en 2-0-vinst över Sirius. Styrkebesked; alltjämt en nolla i förlustkolumnen. Sämre; spelet. Finns mer att önska.

Utmärkt hemmaspel

Gillar Östersunds chanser här.

Undertecknad har varit en av de som försökt vara en liten motvikt av den här hypen runt ÖFK. Finns en viss överskattning, men hemma på Jämtkraft Arenas snabba plastmatta har man visat klassen och det finns värde att tälja på dem. Utan tvekan.

Det har varit lite så; som natt och dag på hemma- kontra bortaplan. Under tävlingssäsongen är man ännu prickfria; vunnit över Varberg, Hammarby, Trelleborg och Norrköping i Svenska Cupen samt Norrköping på nytt i Allsvenskan. Väldigt fina prestationer.

Blåvitt kom inte upp i närheten av önskad standard när de fick besök av AFC Eskilstuna senast och fick bara oavgjort, 1-1. Hade till och med kunnat bli mindre. Laget känns lite sådär; inte finns det väl klass för toppstriden?

Klar fördel för ÖFK eftersom matchen spelas på plast också. Gynnar absolut inte IFK Göteborgs spel. Förra årets identiska möte slutade också med en hemmavinst, stabila 2-0.

Den raka ettan skickas in till 2,30 x insatsen hos William Hill. Gränsen sätter jag runt 20 punkter neråt.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Östersund vinner, rak etta
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 23/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: