17 augusti 2017 PAOK Östersund

Speltips inför Östersund – IFK Norrköping 13/4: Tidig cupfinal!

En vinnare ska koras! Svenska Cupen står på menyn och de som ska slåss om den åtråvärda titeln är Östersund och IFK Norrköping, i en match där vi hämtar ut ett målspel.

Observera att avsparken tas redan 16:00 – ett beslut som kritiserats enormt, och det med all rätt. Vi kan således räkna med att det blir tomt på läktarna, i princip utan bortasupportrar som inte hinner till plats. Oerhört illa, det är ju trots allt en cupfinal.

Det är två av landets mest upphajade klubbar som möter varandra, som tippas ha chans att på allvar slåss uppe i den absoluta toppen av Allsvenskan.

Östersund har med deras totala ickesvenska sätt att spela fotboll på blivit den svenska klubbfotbollens nya kelgris. Frågan är; överskattas de? Det är fortfarande tidigt på spelåret och det finns massvis av att bevisa.

I premiären förlorade ÖFK med 0-1 borta mot Halmstad. Precis som resultatet, en usel prestation. Mycket boll, men uddlöst. Norrköping premiärspelade mot Hammarby och vann med 2-1. Första halvleken, fantastisk. Andra, sämre.

Så sent som under söndagen möttes lagen, och även då på Jämtkraft Arena. Hemmalaget vann med ett mål mot noll – ett fullt rättvist resultat. De var den klart bättre parten, inte minst i första halvlek, och IFK uppträdde lite lojt.

Målsnålt på nytt

Det må ha skapats chanser för fler än ett mål i inbördes mötet i slutet av förra veckan, men fullt så öppen var matchbilden inte – och här är känslan att ännu en målsnål fajt väntar oss. Värde finns i alla fall att tälja.

Två bra lag är det som möter varandra, i svenska mått mätt. De spelar fin fotboll och det har gett resultat; i slutspelet har Östersund skickat ut Trelleborg och Häcken med dunder och brak. Norrköping – Blåvitt och Brommapojkarna.

En titel är i potten och risken, för den neutrale åskådaren, är att lagen tar det säkra före det osäkra; inte vill hamna i en jobbig situation.

IFK vill såklart inte hamna i samma fälla som senast, där matchen inleddes oerhört trevande. Tänker att de vill få ner farten i Östersunds anfallsspel, även om det givetvis är lättare sagt än gjort.

Och någonting som kan tala för en målsnål batalj är att Östersund är oerhört skickliga på att bevaka ledningar, med den bolltrygghet som finns.

Det faktum att försvarsklippan Jón Gudni Fjóluson missar matchen för IFK är förstås ett minus för spelet, men när vi slår ihop allt tillsammans hittas ändå värde i underspelen.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust vid exakt tre mål – klickas i till 1,78x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, torsdag 13/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 28%
2: 29%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%