23 maj 2018 Östersunds IK Sirius speltips Allsvenskan

Speltips inför Östersund – Kalmar 20/5: Givet val av spel

Valet av spel kunde inte ha varit mycket enklare än inför lördagens allsvenska batalj mellan Östersund och Kalmar på Jämtkraft Arena. Har vi skrällbud eller en favorit att lita på?

Det verkar vara lite av krisernas år i Allsvenskan och i toppen av det här ”krisskiktet” hittar vi Kalmar, som har problem på mer eller mindre alla fronter; enorma skadebekymmer, usla prestationer och ynka fem pinnar på nio matcher, vilket placerar dem som nästjumbo.

Med en närmare titt på KFF:s matcher, så kan man inte påstå att de varit den spelmässigt bättre parten i någon av dem, inte ens i 2-0-vinsten över Halmstad. Snarare jämnt strå där.

Snacket om Östersund kan möjligen ha tonats ner lite, men de är fortfarande en av seriens största snackisar. Undertecknad ser, liksom alla andra, de stora kvalitéerna i materialet – men anser också att de är smått överskattade och att de inte håller för toppen, som vissa påstått att de gör.

12 pinnar har det i alla fall blivit på de inledande matcherna och med det parkeras niondeplatsen på. Skiktet bakom serieledande Malmö FF är dock tajt och det vänder fort uppe i toppen.

Stabil hemmavinst att vänta

Det brukas påstås att det inte finns några enkla matcher i Allsvenskan, men frågan är om det här inte kan tituleras som en sådan för Östersund?

Har extremt svårt att se dem tappa någonting av värde och kan samtidigt se siffrorna skjuta i höjden. Finns potential för retroaktiv utdelning, en klassisk proppen ur-match, efter att ha varit alldeles för ineffektiva när Sirius kom på besök i veckan. 0-0 skrevs resultatet då.

Vad som talar emot Kalmar inför kvällen; den urusla formen med tre raka förluster och inte ett enda mål framåt på dessa. Sett illa ut ända sedan starten.

Den främsta orsaken till denna totala dipp är, utan tvekan, truppsituationen. Skadeproblematiken är unik med mer eller mindre en hel startelva out. Nu är även Tobias Eriksson, skadad, och Emin Nouri, avstängd, borta. Givetvis svårt att leverera på allsvensk mark då.

Man kan absolut rikta udden mot tränaren Peter Swärdh, men måste också förstå att KFF är i en löjligt prekär sits.

Östersund har Jamie Hopcutt avstängd, men annars få problem.

Därutöver är ÖFK seriens kanske mest utpräglade konstgräslag medan Kalmar är rena motsatsen; urusla på plast, klart bättre på naturgräs.

Finns det överhuvudtaget någonting som pekar på att Östersund inte ska vinna klart här?

Östersund -1,5 mål (asian handicap) spelas till 2,09x hos Bet365. Då sitter spelet om de vinner med minst två baljors marginal.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Östersund -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 20/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 73%
X: 20%
2: 11%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 45%