Speltips inför Östersund – PAOK 24/8: Spel från andra halvleken

Spelbloggare Publicerat: 23 August 2017

Strålkastarljuset ställs in på den andra halvleken när Östersund och PAOK ska returspela i Europa League-kvalets playoffrunda. Mer specifikt; målen.

Tar äventyret slut här, på den absoluta mållinjen? Europa Leagues gruppspel är ömsom så nära och ömsom så långt borta för Östersund efter att bortamötet inför den här returen på Jämtkraft Arena slutat i en 3-1-seger för grekiska PAOK.

– Vi känner att vi är bra på vår hemmaplan, det är helt andra förutsättningar, vi har inte den här värmen och 30 000 greker att ta hänsyn till. Nu är det lite mer på våra villkor. Vi känner att vi är bra här och vi får dra nytta av de jämtländska nordvästanvindarna, säger ÖFK-tränaren Gramham Potter till TT inför matchen.

Det skulle verkligen behövas en storartad prestation för Östersund för att ro det här i hamn, som i dubbelmötet mot Galatasaray i den andra kvalrundan; 2-0 hemma och 1-1 borta. Exempelvis skulle just ett 2-0-resultatet betyda att de avancerar vidare, på flest bortamål.

Det är ett Östersund i dunkel form som kommer till spel, men hur stor vikt ska läggas vid de allsvenska matcherna? Det har blivit mycket rotation, ofta i mer eller mindre hela startelvan, och så var fallet när man föll med 0-3 när AIK kom på besök senast.

PAOK har hittills skickat ut ukrainska Olimpik Donetsk i kvalet. Detta efter att ha spelat 1-1 borta och vunnit med 2-0 inför hemmapubliken.

Målspel från avslutande 45 minuter

Två mål är att hämta in, men vi räknar med att Östersund kommer visa respekt för PAOK från start och att första halvlek därför kan komma att bli hyfsat tillknäppt och tajt. Och om vi leker med tanken, vilket är ett sannolikt scenario, att det står oavgjort, 0-0, i halvtid – då måste Östersund växla upp avslutande 45 minuter.

Då vet man också att ett mål inte räcker; att tempot måste höjas vidare. Vid händelse av ett bortamål blir det ännu mer påtagligt – då måste ÖFK få in minst tre baljor. Oavsett vilket håll målet – om det – kommer, så borde nästa kunna komma som ett brev på posten.

Det finns en hel del tekniska fötter och smarta fotbollshuvuden i Östersund och detta syns inte minst i det offensiva spelet, medan man haft vissa problem bakåt på sistone. Exempelvis kunde man ju inte hålla fortet uppe i bortamatchen mot just PAOK, utan tappade in två sena mål.

Över 1,5 mål i andra halvlek spelas till 2,45x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål i andra halvlek
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 24/8
TV:  Ännu inte spikat.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: