Speltips inför Palermo – Roma 12/3: Målpolletter kastas in

Spelbloggare Publicerat: 8 March 2017

Botten mot toppen – och formsvagt mot formsvagt. Kniven trycks allt hårdare mot strupen för Palermo och när de ställs mot ett Roma som tappat stilen totalt ser de säkerligen chansen att såra dem. Frågan är; lyckas de?

Tredjejumbo och med hela sju poäng upp till säker mark när bara 11 matcher, för deras del, återstår av årets Serie A. Kontraktet är en bra bit borta, men det vänder som bekant fort och det är långtifrån över för Palermos del. En sak är dock säker – och det är att formen måste hittas. Så, varför inte redan nu?

Vänder vi på tabellen, hittar vi Roma. De har haft en utmärkt säsong såhär långt och fastän titelchansen sinat helt och hållet, finns det mycket att spela för – att behålla andraplatsen i serien. Den leder direkt ut i Champions League medan trean, nu Napoli, får kvala. Också en hel del prestige.

Glappet mellan dem två, Roma och Napoli? Två ynka pinnar! Det bränner…

Nästan dubbla degen

Mål, det är tanken. Och kanske framförallt underskattas Palermos möjligheter att hitta nätet.

Defensivt blöder Roma. I sex raka matcher har mål släppts in och nu senast, i Europa League-matchen borta mot Lyon, skrevs förlustsiffrorna 2-4. Inte minst slutspurten var under all möjlig kritik. Går inte att uppträda så om några titlar ska spelas in.

Nu väntar returmatchen mot samma motstånd om bara fyra dagar och det är inte otänkbart att visst fokus redan är där. Lite tyngre uppgift än det här. Klart mer i potten. Kanske kan till och med rotation vara att vänta?

Detta borde öppna upp för Palermo, som förvisso lider en hel del av spelarförluster, däribland på Robin Quaison, men däremot har leveransen – framåt – kunnat upprätthållas. Tyvärr brister defensiven, så det har inte landat i tillräckligt med poäng. BLGM-spelet, som vi fokuserar på här, har dock suttit i fyra raka matcher. Tror man ser chansen att kliva på lite extra mot ett förmodat smådistraherat Roma här också.

Chanserna för spelet att sitta ökar också till följd av truppstatusen hos båda parter. Roma har försvarsklippan Konstantinos Manolas avstängd, precis liksom Palermo med deras ytterback Andrea Rispoli. Sällan bra att behöva rotera runt i backlinjen.

BLGM – ja spelas till fullt acceptabla 1,95x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 12/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: