Speltips inför Panama – Honduras 14/6: Nattmacka från VM-kvalet

Spelbloggare Publicerat: 13 June 2017

En nyckelmatch står på schemat i VM-kvalet under natten mot onsdagen, när Panama välkomnar Honduras till Estadio Rommel Fernández och vi skruvar upp svårighetsgraden något – med ett spel till 3,20 x såsen.

På sätt och vis kan alla matcher, i ett kval om tio matcher, betraktas som nyckelmatcher, men här är det lite extra på spel…

Vi har fyran mot femman i tabellen. Panama står med det placerade på den plats som leder till playoff för spel i VM 2018 medan Honduras precis är nedanför på död mark. Hemmalaget må ha topp tre inom räckhåll, men kvalitetssnäppet känns lite väl stort och det kan mycket väl handla om just dessa två nationer om den åtråvärda kvalplatsen.

Skillnaden i tabellen mellan länderna är på två pinnar. En förlust vore därför förödande för Honduras – skulle skrota möjligheterna helt? – medan krysset får ses som ett hyfsat utfall som situationen ser ut.

Rapporterna är inte hundraprocentiga i skrivandets stund, men det mesta tyder på att båda parter kommer med bästa möjliga material tillgängligt.

Tillknäppt matchbild

Smaka på de här siffrorna; fem matcher spelade och 2-2 i målskillnad. Ett snitt om mindre än ett mål per match. Panama handlar det om.

I egenskap av hemmalag förväntas och ska Panama föra matchbilden – och vad kan vi då vänta oss annat än en tajt match? Försvarsspelet sitter alldeles utmärkt, medan offensiven är som totalt avtrubbad.

Tre av fem matcher har också slutat oavgjorda för Panama. Värt att påpeka är att man undvikit att förlora mot USA, Mexiko och Costa Rica – men fallit mot Trinidad och Tobago.

Gästande Honduras har åkt på flera käftsmällar, men skillnaden dessa två emellan är normalt inte överdrivet stor och om man bara sätter försvarsspelet i första hand – det räknar vi med – borde en tajt matchbild utvecklas.

Spelet blir alltså att matchen slutar oavgjort – till 3,20 x såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 03:35, natten mot onsdag 14/6
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: