24 maj 2017 Panathinaikos AEK Aten

Speltips inför Panathinaikos – AEK Aten 24/5: Derby i playoffet

Det grekiska playoffet till Champions – och Europa League snurrar vidare och onsdagens absoluta höjdare står lokalrivalerna Panathinaikos och AEK Aten för.

Derbyfest väntar i kvalet till de europeiska turneringarna där klubbarna som landade på plats 2-5 fajtas om en Champions League-biljetter och två Europa League-biljetter i ett playoff.

Panathinaikos, som blev trea i tabellen, är i brant uppförsbacke. Den förrförra matchen, mot PAOK, avbröts vid ledning 1-0 efter att motståndarnas tränare träffats av en inkastad ölburk från läktarplats, vilket innebar avslutad match och med stor sannolikhet en tilldömd förlust.

Nu står man på två antal pinnar, fått en uppjusterad, efter att ha kryssat i premiären och senast fallit mot just AEK i bortamötet. Addera en handfull spelare på frånvarolistan, så ser det mörkt ut.

Gästerna toppar just nu playoffgruppen, men det återstår, som nämnt, att se vad som händer med den avbrutna matchen och PAOK:s poängskörd. Två vinster och en förlust har det i alla fall blivit. Detta efter tre tajta tillställningar.

Dragit för stora växlar

Normalt skulle Panathinaikos varit favoriter i en match som denna, på hemmaplan, men här är förutsättningarna väldigt speciella och spelbolagen presenterar matchen som helt fifty-fifty, med vissa bookies som sticker ut åt det ena eller andra hållet.

Och det är ju förståeligt. Panathinaikos har flera spelare skadade och bland andra Marcus Berg, som är den stora stjärnan och målskytten, avstängd. Det är med andra ord inte den bästa möjliga startelvan som kommer presenteras.

Men! Vi har stor respekt för lagets hemmaspel. Resultatraden i seriespelet landade på fantastiska 12-2-1 och i playoffets hittills enda hemmamatch, alltså den mot PAOK, ledde man med 1-0.

Helt enkelt; här har oddssättarna dragit lite för stora växlar av frånvaroproblematiken i Panathinaikos. Samtidigt borde AEK, på förhand, vara nöjda med ett kryss och om det skulle stå oavgjort en bit in i matchen, lär de knappast flytta upp positionerna.

Spelar Panathinaikos +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka till oavgjort – till 1,93x hos Bet365. Värde runt 5-6 punkter neråt.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Panathinaikos +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, onsdag 24/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 32%
2: 36%
Över 2,5 mål: 39%
Under 2,5 mål: 65%