Speltips inför Panathinaikos – Athletic Bilbao 17/8: Bud på skräll

Spelbloggare Publicerat: 17 August 2017

Grekiskt och spanskt i form av Panathinaikos och Athletic Bilbao möter varandra i playoffrundan mot Europa League. Vem vinner den inledande matchen på Apostolos Nikolaidis Stadium?

Det är nära nu och ett par händer fulla klubbar slåss om de sista platserna till Europa Leagues gruppspel – och kvalitetsskillnaderna är enorma. Allt från rumänska FC Viitorul och svenska Östersund till storsatsande och klassiska AC Milan.

Här har vi två parter som har potential att hävda sig ute i Europa League. Grekisk klubbfotboll må inte blomstra, men kvalitéer finns i Panathinaikos och de har nått det här gruppspelet vid fyra av de sex senaste upplagorna. Fjolårets var dock ett brutalt fiasko när inte en enda match vanns, 0-1-5 i resultatraden.

På pappret snäppen ännu vassare Athletic Bilbao, som också har en hel del erfarenhet från Europaspel, står på den andra sidan planhalvan. Gemensamt har lagen också att spanjorerna lär ha en stor revanschlusta från förra årets Europa League, där man oväntat åkte ur sextondelsfinalen mot cypriotiska APOEL.

Fem raka EL-bortamatcher utan vinst

Gästerna har det klart bättre materialet och eventuellt även bredden för att kunna utmana framåt i Europa League denna sejour, vilken de väl saknat förut? Men i denna match förutspår vi problem för deras del och tittar över på skrällspelen och oddsen där.

Det intryck som Bilbao lämnat under uppehållet och vänskapsmatcherna under det har stundtals varit – svajigt. Hafsigt spel utan någon direkt idé i det. Vänskapsmatcher är baravänskapsmatcher, ja, men de kan ändå vara värda att ta hänsyn till, som en kompass på vart lagen står.

Framförallt är det dock de problemen som Bilbao haft på resande fot i Europa som stärker vårt intresse för skrällspelen. Den tredjekvalrundans inledande möte, på bortaplan mot rumänska Dinamo Bucuresti, fick man bara oavgjort i, 1-1. Det var den femte raka bortamatchen i Europa League som inte vunnits.

Grekiska klubbar brukar vara hyfsat starka på hemmaplan när de är ute på vift i Europa, även om de inte haft överdriven lycka över det stora hela de senaste åren. Panathinaikos är dock ett kapabelt lag, som på hemmaplan ska ha alla möjligheter att störa Bilbao.

Dessutom är det med superb form som de kommer hit, Panathinaikos. Azerbajdzjanska Qabala blev till slut en enkel nöt att knäcka i den senaste kvalrundan; 1-0-vinst hemma och 2-1-dito borta. Även i vänskapsmatcherna innan dess har vinsterna radats upp.

Bud på skräll? Ja!

Panathinaikos +0,5 mål (asian handicap) spelas till 1,80x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Panathinaikos +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, torsdag 17/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: