17 augusti 2017 PAOK Östersund

Speltips inför PAOK – Östersund 17/8: Sista hindret

Drömmen är nära att slå in för Östersund, men ett hinder återstår innan Europa League-gruppspelet och 30 miljoner kronor hittar in på kontot. Grekiska PAOK står för motståndet och från de första 90 minuterna testas lyckan på målmarknaden.

Det fanns bra mycket värre lotter att tilldelas för Östersund till playoffrundan, även om de presenteras som underdogs i dubbelmötet. Ganska öppet anses det dock vara med oddsen 1,41-3,10 för vilken sida som ska avancera vidare.

ÖFK har i deras första Europasejour någonsin skickat ut både Galatasaray och Fola Esch, där prestationen mot de förstnämnda sticker ut. En skräll modellen större!

– Det har varit en fantastisk resa. Förhoppningsvis tar den inte slut än. Vi har bevisat gång på gång vad vi går för, säger Gabriel Somi enligt Aftonbladet inför matchen.

Fokus har riktats från Allsvenskan i och med det här Europa League-kvalet, vilket fått all prioritet. Ändå står Östersund stärkta med fem raka matcher utan förlust samt en fullt acceptabel sjundeplats i den allsvenska tabellen, där man fortfarande är med i racet om topp tre och fyra.

PAOK nådde en andraplats i den inhemska serien förra året och fixade därefter en av platserna till Europa League. Det är med andra ord ett motstånd som inte ska underskattas. Ukrainska Olimpik Donetsk städades undan med 3-1 över 180 minuter i den föregående kvalrundan – ett kvitto på den styrka som finns.

8/9 senaste under 2,5 mål

De första 90 minuterna av 180 ska avverkas och vi tänker oss att en avvaktande och sålunda målsnål match är vad som väntas. Det blir ju oftast så – mer tillknäppt i första kontra andra matchen i dubbelmöten.

Östersund hanterar såväl spelet som spelförande och den omställande parten, men här är det förstås främst fokus på att tajta till det i försvarsspelet och se till att nollan är intakt så länge som möjligt. De lyckades väl borta mot Galatasaray och borde därför kunna stå för en liknande prestation nu, om inte bättre.

Hemmastyrkan är en av de saker som utmärker PAOK ute i Europa; endast två av de 12 senaste hemmamatcherna har förlorats, men ännu mer uppseendeväckande är deras målfacit när de stått som värd. Hela åtta av de nio senaste har klivit under 2,5 mål och fyra under 1,5. Då har man mött bland andra Borussia Dortmund och Fiorentina, 1-1 respektive 0-0.

Det brukar alltså inte sprudla om PAOK, utan de spelar snarare en stabil fotboll och släpper in få mål.

1/2-0?

Under 2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt två mål i matchen – testas till 1,98x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 17/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 66%
X: 24%
2: 14%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 58%