Speltips inför Polen – Rumänien 10/6: Väljer sida i kvällsmatchen

Spelbloggare Publicerat: 9 June 2017

På Nationalstadion i Warszawa tar Polen emot Rumänien under lördagskvällen. Marknaderna har checkats av och vi tar ställning – har vi en favorit att lita på eller en dito i fara?

Kvalmatcherna avverkar varandra en efter en och här ställs grupp E:s dominant mot uppstickaren Rumänien.

Polen har ett hyperintressant landslag, vilket de visat vid upprepande tillfällen, och halvvägs in i kvalet står de starkt med fyra vinster, ett kryss och nollan intakt i förlustkolumnen. Redan nu kan vi väl slå fast att förstaplatsen och direktplatsen till VM i Ryssland 2018 kommer hamna hos Polen?

Gruppens strid om andraplatsen är kvalets kanske mest spännande. Hör och häpna – fyra länder hittas inom en pinnes avstånd och ett av dessa är Rumänien, som står på sex poäng, liksom Armenien, mot Montenegros och Danmarks sju.

Polen minusspelas

Den rumänska fotboll som blomstrade så mycket förr i tiden, är närmast iskall just nu – men förväxla inte det med att de är någon enkel motståndare att ställas mot. Laget är samspelt, defensivt solitt och svåra att slå.

Men mot ett Polen av denna kaliber, då borde det bli att åka av. Det finns sån oerhörd klass i materialet; ung frejdighet och rena världsklasspelare. Ser dem som en utmanare – fastän det finns några pjäser som lär väga tyngre – även framme i världsmästerskapet, som jag räknar iskallt med att de når.

Det viktiga för Polen är att få in en tidig balja och kunna spela på den, få Rumänien upp i positionerna – precis som när de drabbade samman i november månad, där ledningsbaljan kom i den 11:e minuten och dubbla spikar i kistan under de avslutande tio minuterna. 3-0 – på bortaplan!

Även spelbolagen betraktar Polen som kraftiga favoriter, men så stor som klasskillnaden är – borde de inte vara större sådana?

Hemmavinst? Absolut. Och siffrorna borde kunna skjuta i höjden. 2/3-0, kanske?

Polen -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med ett mål – synas med glädje till 1,92 x insatsen, vilket presenteras Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Polen -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 10/6
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: