Stryktipset 4 augusti 2018

Speltips inför Polen – Slovakien 16/6: Värdnationen tar klivet in i U21-EM

Bethard står för ett utstick när värdnationen Polen tar klivet in i U21-EM och då ställs mot Slovakien. Spelvärdet hittar vi på 1X2-marknaden – i vilket tecken?

U21-EM kommer utspelas under cirka två veckors tid och det är Polen som har äran att vara värd för det här folkkära mästerskapet. En stor, europeisk fest.

Förutom det är kraven – åtminstone förhoppningarna – stora på det Polen, vars landslagsfotboll är i lite av en gyllene generation. Det är inte bara seniorerna som blomstrar, utan även på U21-nivå finns det ett material som verkligen är att räkna med. En handfull spelare med potential att nå toppnivå i Europa.

Gruppen som dessa två medverkar i innehåller även England och Sverige – och där är de förstnämnda klara favoriter att lösa förstaplatsen och med det en säker biljett ut i Europa. Tvåan får eventuellt spela slutspel. Rätt öppet race där, är känslan. Undertecknad tror dock det kommer handla om just Polen och Sverige.

Vinner vid minst hälften av fallen

I den slovakiska truppen hittas mestadels spelare från de inhemska serierna och de meriterna kan man inte skryta med alltför mycket. Kvalet var också relativt enkelt och det är inte fören nu nivån höjs på allvar.

Att Jakub Hromada, en av de mer framstående pjäserna, saknas för Slovakien med en skada är faktor som försvagar dem ytterligare.

Och vad slutar det med? Min känsla – en hemmavinst.

Polens trupp är superintressant och vi kan räkna iskallt med att flera av de spelarna som finns här kommer fylla betydelsefulla roller i A-landslaget i framtiden. Bör skilja en klass till Slovakien i normala fall.

Med hemmaplansfördelen på det – en fördel som tenderar att stärkas i premiärer – borde Polen vinna det här vid minst hälften av fallen som situationen ser ut. Därför hittar vi stort värde i den raka ettan, som betalar 2,20 x insatsen hos Bethard, och investerar pengarna.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Polen vinner, rak etta
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 16/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 27%
2: 28%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%