28 juni 2017 Portugal Chile

Speltips inför Portugal – Chile 28/6: Dubbelt upp

Confederations Cup är framme vid semifinalerna och först ut är Portugal och Chile, som drabbar samman på Kazan’ Arena. Vårt mål med matchen är att dubbla insatsen med ett speltips på målmarknaden.

Två av turneringens stora förhandsfavoriter är det som ska mäta krafterna när en finalplats hittas i potten. Den andra semifinalen spelas med två andra tungviktare i Tyskland och Mexiko, med avspark exakt 24 timmar efter denna.

Hyfsat skrällsnålt har det varit i Confederations Cup. Starka favoriter, få uppstickare. En besvikelse, i min bok, har dock varit värdnationen Ryssland. Även om de inte blivit utspelade eller siffrorna skjutit i höjden mot de större pjäserna, känns det inte superlovande. Hur är formen till VM?

Nåja, fokus på den här bataljen. Portugal öppnade turneringen med ett 2-2-kryss mot Mexiko innan nämnda Ryssland värjdes undan med 1-0 och därefter Nya Zeeland med fyra mål mot noll. Laget har inte på något sätt stuckit ut, utan nivån har snarare varit helt stadig – och det kan vara både ett styrkebesked som svaghetstecken.

Chile har inte heller sprudlat, men lyckades tillslut vinna premiären över Kamerun med 2-0 efter två sena mål och en uppsjö av missade möjligheter. Därefter ett fint 1-1-kryss mot Tyskland och i avslutningen fick man bara oavgjort, 1-1, mot Australien – ett resultat som ändå räckte till slutspel.

Får vi se mål åt båda håll?

Mot lite sämre motstånd brukar Portugal hålla ihop försvarsspelet på ett solitt sätt, men när nivån skruvas upp tenderar vissa problem att synas till. Blir mer öppna och i sin tur målrika, allt som oftast.

Premiären mot Mexiko här i Confederations Cup var ett utmärkt exempel på det; 2-2 på tavlan. Framåt finns fantastiska kvalitéer, i bland andra och framförallt Cristiano Ronaldo, medan defensiven har desto större brister.

Chile har ett samspelt lag med en hel del udd. Lätta att underskatta i den här typen av sammanhang, speciellt ur europeiska ögon, men undertecknad ser dem som nära på lika bra som kvällens motståndare.

Att nolla Chile ska det mycket till för och tittar vi på sydamerikanernas offensiv finns en hel del kraft med Alexis Sanchez som den starkast lysande stjärnan. Prestationen mot Kamerun var acceptabel, 1-1-krysset mot Tyskland starkt och samma resultat mot Australien mindre bra.

Tror på två parter som kommer slåss mot varandra om taktpinnen och att matchen kan öppnas upp med så pass starka offensiver på planen.

BLGM – ja spelas till dubbla insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, onsdag 28/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 30%
2: 31%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 61%