3 juli 2019 Haiti Mexiko Speltips

Speltips inför Portugal – Mexiko 2/7: Bronsmatchen är här!

Redan 14:00 spelas bronsmatchen mellan Portugal och Mexiko i Confederations Cup i Moskva och det är två länder som nyligen bekantat sig som ryker ihop. Sist blev det 2-2. Får vi något liknande nu? Nja…

Grupp A:s båda slutspelsmedverkande, just Portugal och Mexiko, som får slåss om tredjeplatsen och bronsmedaljen i den här förturneringen till kommande års världsmästerskap i Ryssland.

Länderna premiärspelade mot varandra i turneringen för ett par veckor sedan och då slutade det alltså oavgjort, 2-2, efter en dramatisk tillställning. Portugal tog ledningen i den 86:e minuten och Mexiko kvitterade på stopptid.

Efter den matchen vann de båda respektive återstående matcher; mot Ryssland och Nya Zeeland och nådde därmed semifinalen. Portugal spelade 0-0 mot Chile efter såväl 90 som 120 minuter och stod därefter för en brutalt usel straffläggning; tre av tre missades och dito släpptes in. Ändå snöpligt, förstås.

Mexiko, däremot? De var helt chanslösa mot Tyskland. Två insläppta mål inom loppet av de åtta inledande minuterna och det var över. Slutresultatet skrevs 1-4. Rättvisande utifrån matchbilden var det dock inte, ska nämnas. Gäller att sätta försvarsspelet nu; att vara på tårna.

Fokus på defensiven

Det har varit fart och fläkt om Mexiko i turneringen och alla fyra matcher har klivit över 2,5 mål, två av dem också 3,5-målslinan. Betyder det att vi har ännu en målfest här? Känslan är bestämt – nej!

Efter att ha blivit så extremt hårt straffade av Tyskland, kan vi anta att det snackats och kommer fokuseras mycket på försvarsspelet här. Mer försiktigt, avvaktande och smart spel? Att gå bort sig mot ett Portugal med Cristiano Ronaldo i spetsen är inte ett alternativ.

Portugal må ha en namnstark offensiv, med nämnde Ronaldo i spetsen, men det brukar inte sprudla om laget, vilket vi exempelvis kunde se i EM 2016, som man också vann. Många tajta matcher och sådan blev också semifinalen här i för-VM mot Chile. 120 minuter och mållöst.

En bronsmedalj står på spel och troligtvis vill inget lag riskera alltför mycket från start. Därför – tajt och målsnålt! 1-1 efter 90 minuter?

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre mål – spelas till 1,80x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:00, söndag 2/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 27%
2: 31%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 44%