Speltips inför Portugal – Schweiz 10/10: Målspel från viktiga matchen

Spelbloggare Publicerat: 9 October 2017

Första- och andraplatsen står mellan Portugal och Schweiz – vilken nation tar vilken plats? Avgörandet får vi under tisdagskvällen och Spelbloggare.se bjuder på ett fint speltips inför den här nagelbitaren till match.

Det är med total dominans och briljans som Portugal och Schweiz spelat i den här kvalsejouren mot VM i Ryssland 2018. Motstånden i form av Ungern, Färöarna, Lettland och Andorra har varit helt chanslösa. Uppenbar kvalitetsskillnad – på alla fronter.

Det har till och med varit så pass att båda dessa parter kammat helt och hållet fullt i matcherna mot bottenkvartetten och eftersom Schweiz vann hemmamötet mot Portugal, 2-0 i kvalpremiären, är det fördel dem inför den här matchen.

Däremot har Portugal, för övrigt regerande Europamästare, klart bättre målskillnad och en vinst för deras del betyder ett byte av plats i tabellen – att de slussas direkt till mästerskapet och Schweiz får kvala.

Sammanfattat; en vinst är det enda som räknas för Portugal. Ett fiasko modellen större om de skulle missa mästerskapet – en risk som, om de inte vinner här, kanske är mer betydande än man vill tro. Grupptvåorna – alla är ännu inte klara – håller i stort bra klass, också de som kommer eller kan hamna i seedingsgrupp 2.

Ingen dumoffensiv

Allt eller ingenting. Förutsättningarna är enkla – Portugal måste vinna. Punkt. Spontant skulle man då kunna tänka att det är en faktor som borde höja tempot, den offensiva viljan, i matchen, men är det verkligen så enkelt? Undertecknad har svårt att se hemmalaget kliva framåt med någon dumoffensiv.

Stabiliteten – över hela banan – är det som utmärker Schweiz, menar jag. Grundmaterialet är solitt och underskattat, utan att det brukar se överdrivet sprudlande ut. Ja, förra veckans 5-2-vinst över Ungern borträknad.

Vi kan räkna med ett Schweiz som verkligen kommer ta det säkra före det osäkra i matchen och även om Portugal skulle få in en relativt tidig balja försöka spela kontrollerad och smart fotboll.

Det offensiva pappret i Portugal går inte för hackor, där Cristiano Ronaldo såklart sticker ut, men det är knappast ett lag som pushar upp positionerna för allt i världen. Vi kunde exempelvis se på Europasmästerskapet i fjol, där sex av sju matcher klev under 2,5-målslinan. Varför detta är mer relevant än de flesta av kvalets matcher är att motståndet helt enkelt är mer jämförbart med just Schweiz. 6-0-vinster över Andorra och Färöarna säger ju trots allt inte särskilt mycket…

Köper underspelet på 2,5-målslinan till oddset 1,84 hos Bet365 med en mindre summa.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 10/10
TV:  eurosporttva logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: