30 juni 2017 Tyskland Spanien

Speltips inför Portugal U21 – Spanien U21 20/6: Dubbla insatsen

Gruppfinal, derby och två av mästerskapets favoriter. Som ni förstår har tisdagens EM-fajt mellan Portugal och Spanien potential att bli någonting alldeles extra – och vi försöker dubbla insatsen.

Premiärvinnarna är det som möter varandra – och en eventuell vinnare här säkrar mer eller mindre en slutspelsplats. En förlust och det kan bli tajt.

Utan att imponera plockade Portugal ner Serbien med 2-0 i premiären och man ska var tacksamma över hur uddlösa motståndarna var i den sista tredjedelen av planen. I spelet fanns bra mycket mer att önska, speciellt då serberna under längre perioder tilläts föra dansen.

En mer komfortabel – och väntad – premiärvinst spelade Spanien in. Makedonien krossades med fem mål mot noll; klasskillnad från början till slut. Det största glädjeämnet var Real Madrids Marco Asensio, som smällde in ett hattrick.

Men det här blir det första stora testet för Spanien och då får vi en mer rättvisande bild över vart de står. Makedonien ska man vinna bekvämt över – alla dagar i veckan.

Kontrade vasst

Det fanns mer att önska av Portugal i premiären, men de ska kunna växla upp flera nivåer och oddsen på spelen till spanjorernas favör är i knapp underkant.

Klara spelvärdet hittar vi istället på målmarknaden, där oddssättarna – i min bok, missvisande – plitat ut underspelet som favorit kontra övern på den klassiska 2,5-målslinan. Svårt att förstå varför, faktiskt.

Spanien osar klass – på varenda position, men utmärks inte minst i offensiven. Fem mål i premiären, trots ett halvdant motstånd i Makedonien, är imponerande och det var viktigt att få hjulen att rulla på från start.

Som nämnt; undertecknad imponerades inte av Portugals insats i premiären, men om det var någonting som fungerade var det – kontringsspelet. Serbien sårades rejält vid bolltapp och i Portugal finns kvicka och tekniska spelare. Finns absolut kapacitet att såra Spanien.

Dubbla insatsen för överspelet på 2,5-målslinan lockar starkt och vi investerar utan minsta tvekan. Mer rättvisande odds för spelet – runt 1,80x?

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 20/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 23%
X: 27%
2: 51%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 52%