Arena

Speltips inför Portugal – Sverige 28/3: Målspel i förberedelsematchen

Vänskapsfotboll står på schemat för det svenska landslaget, som tar picket och packet till Madeira, där Portugal väntar.  Vi har målat upp en klar bild av matchen och utifrån tankarna om den testas ett målspel.

Runt två och en halv månad till nästa kvalmatch, då Frankrike står för motståndet, men förberedelserna börjar redan nu – och Janne Andersson och hans stab har velat hitta en motståndare i liknande nivå som fransoserna. Valet? Portugal!

– Bra val för oss att möta en toppnation då vi har en bra känsla i gruppen, kommenterar mittbacksklippan Andreas Granqvist till Fotbollskanalen.

Det blåser varma vindar för det svenska landslaget. Möjligheterna att nå VM har stärkts i och med den förkrossande 4-0-vinsten över Vitryssland medan Holland, mot alla odds, föll mot Bulgarien och känns svajiga. Andraplatsen innehas med tre vinster, ett kryss och en förlust.

Portugal kommer också till spel med en topprestation i bagaget, när ett kapabelt Ungern med värjdes undan med betongstabila 3-0 inför hemmapubliken.

Defensiven i första hand

Snacket inför matchen är mycket om att det här är en förberedelse inför matchen mot Frankrike, därav valet av motstånd.

Därför kommer det också bli mestadels fokus på försvarsspelet. Efter att Janne Andersson tog över stafettpinnen från Erik Hamrén har landslaget, i min bok, blivit ett klart mer taktiskt inriktat och smart lag. Bättre anpassat efter typen av motstånd och nivån på det.

Framförallt är känslan att det finns kapacitet att i alla fall i enskilda matcher mäta krafterna med de större jättarna.

Det ser stabilt ut i Portugal och försvarsspelet ska inte underskattas, när det ofta blir fokus på offensiven i allmänhet och Cristiano Ronaldo i synnerhet. God stabilitet visades upp i EM 2016, som man också vann, och mot Ungern fanns det inte mycket att anmärka på.

Rotation ska vi kunna räkna med, och därtill en hel del byten. Lätt att det således blir lite hackigt och det är ytterligare en av anledningarna till varför vi tänker oss att det här kan bli en tajt och tillknäppt historia.

1-0/1?

Under 2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt två mål i matchen – klipper vi till 1,95x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 28/3
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 62%
X: 25%
2: 15%
Över 2,5 mål: 46%
Under 2,5 mål: 58%