Speltips inför Preston – Bolton 17/11: Formen avgörande

Spelbloggare Publicerat: 15 November 2017

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Har uppehållet gjort Preston North End gott? Det återstår att se. Under fredagskvällen ställs de mot den pånyttfödda nästjumbon Bolton Wanderers – en uppgift som kan bli svårlöst.

En underbar start på spelåret, position i toppen och endast en förlust på de 12 första matcherna. Det var verkligheten för Preston North End för ett par månader sedan. Före uppehållet tappade de däremot allt; förlorade fyra raka matcher, vann inte på sex stycken för den delen heller, och har sjunkit som en sten i tabellen.

Vartåt barkar det nu för Prestons del? Det är en närmast omöjlig fråga att besvara, utan det får helt enkelt framtiden utvisa.

Precis tvärtom är Boltons resa i Championship. Blott två pinnar, två oavgjorda och tio förluster, blev det i serieupptakten – för att sedan, som en blixt från klar himmel, rada upp fem matcher utan förlust, 2-3-0. Jumboplatsen har de härmed studsat upp från, till nästjumbo, och avståndet till säker mark är försvinnande litet.

Bolton med fem raka utan förlust

Den stora frågeställningen inför matchen är varåt det barkar för båda parter. Lika ovisst känns det också åt vardera håll.

Och i vilken ände får man börja då? Det är helt enkelt bara att analysera oddsen och försöka göra en chansbedömning – och slutsatsen blir som sådan att Preston helt enkelt är för stora favoriter, även om de ska vara relativt klara sådana.

Det är trots allt ett lag som förlorat fyra matcher på raken, inte vunnit på sex. Defensivt har de sett katastrofala ut och detta har Bolton säkerligen i tankarna att försöka utnyttja; att få motståndarna i gungning.

Samtidigt har Bolton sett bättre och bättre ut. Fem i följd utan förlust och de toppade det hela med att värja undan Norwich City med siffrorna 2-1 innan uppehållet tog vid. Moralen måste ha fått en superboost efter den katastrofala starten på säsongen.

2,03 gånger pengarna för att Bolton undviker att förlora är spelvärt. Oddset hittas hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Bolton +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto här. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 20:45, fredag 17/11
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: