Speltips inför Prishtina – IFK Norrköping 6/7: Annan matchbild nu

Spelbloggare Publicerat: 6 July 2017

Prishtinas entré i Europa League-kvalet blev inte som önskad och inför returen mot IFK Norrköping handlar allt om att behålla hedern. Bäddar det för en tillknäppt historia?

5-0. Det skrevs siffrorna till på Östgötaporten och det här dubbelmötet är således så avgjort det bara kan bli. Ändå är det en stor match för Prishtina och landet Kosovo som helhet; bara att ha klubbar ute i Europa.

Den första halvleken i det inledande mötet var en sprudlande historia. Matchens alla mål kom mellan minut 10 och 40 och känslan över det hela var att andra halvlek spelades mer eller mindre bara spelades av – vilket också var logiskt med den allsvenska omstarten väntandes runt hörnet.

Omstarten blev dock inte som väntat för den allsvenska tabelltvåan, Norrköping. Behrn Arena och Örebro SK besöktes, varpå det blev en 2-4-förlust. Helt rättvisande sådan. Defensivt finns det saker att arbeta med.

För klassiska Prishtina avslutades den inhemska serien för drygt en månad sedan och där blev de tvåa. Godkänt? Absolut! De får ju trots allt spela ute i Europa. En stor vinst för dem som klubb, den kosovanska fotbollen och hela landet.

Främsta uppgiften – tajta till defensiven

Det finns bara en sak som räknas för Prishtina – och det är att behålla hedern. Eller snarare stärka den.

Första mötet, inte minst den inledande halvleken, visade på hur stor skillnaden verkligen är och någon större chock kom det väl knappast som, även om vi inte hade trott på en överkörning av den storleken.

Nu får Prishtina dock spela inför hemmapubliken, en stor fördel, och den främsta uppgiften blir att tajta till defensiven; inte släppa in IFK i farliga ytor på samma sätt som senast. I kombination med att Norrköping kan tänkas rotera en hel del samt vill undvika att spilla på krafterna – betyder det att vi har en tillknäppt match att vänta?

En sak är säker; spelbolagen överdriver målmöjligheterna enormt.

Under 3,5 mål plockas till 2,02x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 6/7
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: