Speltips Bilbao Getafe 25 januari 2020

Speltips inför Real Betis – Athletic Bilbao 22/12: Oddssättarna kan inte skilja dem åt – det kan vi

Spelbolagen, de menar att det ska vara fifty-fifty. Annorlunda tänker vi på Spelbloggare! Är det Real Betis eller Athletic Bilbao som förtjänar förtroendet på Estadio Benito Villamarín?

I viss mån har Athletic Bilbao vaknat till liv, även om problemen inte är helt undanskuffade. Mer fanns att önska i veckans hemmamatch mot Real Sociedad, vilken slutade med delad pott och mållös.

Positivt är däremot att fyra förlustfria matcher radats upp, varav tre av dessa i Primera División. Däribland hittas ett bortakryss mot Real Madrid, så annat än att formkurvan pekar uppåt kan inte påstås. Framförallt med tanke på hur katastrofalt det sett ut, under perioder.

Uppseendeväckande är att Real Betis faktiskt står ovanför Athletic Bilbao i tabellen. Då handlar det om en klubb som på sin höjd ska vara i mitten, mest sannolika; undre tabellhalvan, mot ett Athletic Bilbao som ska slåss om platserna ut i Europa. En vecka in i december blev de också klara för Europa League-slutspelet via en 2-0-skalp borta över Zorya.

Nämnas ska att Real Betis bröt en klart sämre via med en 2-0-vinst borta över Málaga sist de var i farten. Dessförinnan; sju raka utan seger, sex av dessa i seriespelet. Var det brytpunkten eller bara ett snabbare tillbakastuds?

Bilbao den bättre parten

Man kan inte påstå att det sprudlar om Athletic Bilbao – att de kommit upp i den nivå de vill vara på – men den värsta krisen verkar över. Klubben har fått lite andrum och har, förstås, siktet uppåt i tabellen. Kapaciteten finns för att på allvar utmana om Europaplatserna, den situationen de satt sig själva i till trots.

Och de senaste resultaten finns inte speciellt mycket att anmärka i heller. Kanske fanns lite mer att önska senast, i 0-0-matchen mot Real Sociedad. Knappast katastrof, hur som helst.

Så, hur är det nu med Real Betis form? De vann senast, men hade en radda av vinstfria matcher innan dess, merparten förluster. Undertecknad lutar åt att det var en snabb tillbakastuds; att särskilt stora växlar inte ska dras av den insatsen. Tillbaka i gamla mönster?

Fortsatt dras Real Betis med skador på tunga pjäser som Joel Campbell, Antionio Sanabria och Andrés Guardado. Ryad Boudebouz samt Juanjo Narváez är tveksamma för spel. Gästerna har Iker Muniain, Kepa Arrizabalaga och Mikel Balenziaga out.

Känslan är att vi är i en period där Real Betis ska neråt i tabellen och Athletic Bilbao uppåt. Vältajmad match för de sistnämnda, med andra ord. Favoriter här? Absolut.

Athletic Bilbao +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – tas till 2,06x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:30, fredag 22/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 29%
2: 35%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%