6 mars 2018 PSG Real Madrid Speltips

Speltips inför Real Madrid – Barcelona 16/8: Spiken i kistan

Det borde inte vara mycket snack om saken inför onsdagens El Clásico tillika returmatch i den spanska Supercupfinalen. Sätter Real Madrid spiken i kistan eller kan Barcelona vända på siffrorna?

Camp Nou, 1-3. Real Madrid lyckades skrälla och vinna klart i den inledande matchen av detta dubbelmöte, vilket betyder att Barcelona jagar ur brant uppförsbacke på Santiago Bernabéu.

Matchen var, som dessa El Clásicos alltid blir, en intensiv tillställning. Matchnollan kunde ändå inte spräckas fören i den 50:e minuten, via ett olyckligt självmål signerat Gerard Piqué. Kvitteringsbaljan kom cirka kvarten från slutet – en straffspark som Leo Messi förvaltade säkert – men katalanernas jakt på ytterligare mål, bäddade istället för två stycken från Real Madrid.

Rubrikernas man blev inhoppande Cristiano Ronaldo, som först satte Reals 2-1-balja och därefter blev utvisad. När Barcelona offrade stora ytor i slutminuterna kunde bortalaget trots det fastställa slutresultatet – en 3-1-vinst.

Nu är det försvinnande lite som talar för att Barcelona ska kunna vinna den här Supercupentiteln. Två baljor ska hämtas in och det är väl närmast en omöjlighet? Om Real Madrid, som planen ser ut, vinner blir det för första tillfället sedan spelåret 2012/13 som den inhemska Supercupen plockas hem.

Om det är någonting som talar emot ”Marängerna” är det att just Cristiano Ronaldo missar matchen.

Även utan Ronaldo – Real Madrid sätter spiken i kistan

Lyckas Real Madrid sätta spiken i kistan? Undertecknad tror det och förvånas enormt av de siffror som erbjuds på spelen till deras favör.

Barcelona är i en extremt jobbig sits inför denna returfajt. De måste hämta in två mål och ställs mot världens – annat kan väl inte påstås? – starkaste omställningslag. Det finns fart, teknik och spets i Real Madrid och de brukar kunna utnyttja situationer som den som väntas på bästa möjliga sätt.

Känslan är dessutom att Barcelona hamnat ännu ett steg bakom Real Madrid rent generellt till följd av försäljningen av Neymar till Paris Saint-Germain. Den topptrio som satt skräck i försvar världen om de senaste åren är alltså splittrad och katalanerna har inte lyckats ersätta brassen på ett speciellt lovande vis, för att uttrycka det milt.

Med tanke på situationen som råder borde krysset vara ett helt oönskat tecken och såvida Barcelona har chansen att vända på steken kan vi räkna med att de kommer trycka fram positionerna – och med ytorna som uppstår ska Real Madrid då kunna sätta spiken i kistan.

Unibet dukar ut 2,40 gånger pengarna för att Real Madrid ska vinna matchen på Santiago Bernabéu och det är ett självklart val av spelobjekt, även utan Cristiano Ronaldo på planen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

SUPERODDS: 4,0 istället för 1,1 att Real Madrid vinner trofén

Betfair ger nya kunder hela 4,0 gånger pengarna att Real Madrid håller utoch vinner supercupen. Ta del av kampanjen via denna länk.

Speltips:

Speltips: Real Madrid -0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 23:00, onsdag 16/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 25%
2: 37%
Över 2,5 mål: 74%
Under 2,5 mål: 29%