Speltips inför Real Madrid – Barcelona 23/12: El Clásico blir avgörande

Spelbloggare Publicerat: 20 December 2017

El Clásico! Och det är avspark redan 13:00 – Real Madrid mot Barcelona på Santiago Bernabéu. Är det sista chansen för ”Marängerna”? Sannolikt. Men tar de chansen?

8,00 på Real Madrid eller 12,00 på Barcelonahämta ditt drömodds inför matchen HÄR!

Man kan inte annat än att påstå det här vara en måstematch. Real Madrid, som inte alls nått upp i väntad eller önskad nivå under spelåret, är fyra och har inför matchen hela 11 pinnar upp till serieledande Barcelona, om än med en match mindre spelad.

Därför; tre pinnar – annars är det väl kört för Real Madrid? Det är nästan så pressad situationen är.

En faktor som talar till Real Madrids favör är de dubbla, färska segrarna över just Barcelona i den inhemska Supercupen, som tog fart före seriestarten. Bortamötet vann de med tre mål mot ett, hemmaditot med två mot noll.

Också är det med bättrad form som Real Madrid tar plats på banan. De plockade nyligen hem VM för klubblag – för andra året i följd – och krossade dessförinnan Sevilla med 5-0 på Bernabéu. Styrkebesked! Inför matchen har de truppen intakt, utan skador på någon betydande pjäs.

Trots de kritiker som funnits, har Barcelona levererat väl. För närvarande toppas Primera División i hyfsat dominant stil, Champions League-slutspelet är de klara för och faktum är att de inte förlorat en enda fotbollsmatch sedan nederlaget i Supercupen mot just Real Madrid – 24 matcher till antalet.

Kvartetten bestående av Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti, Gerard Deulofeu och Paco Alcácer saknas för katalanerna.

Tar minst en pinne

Real Madrid har bättrat på formen, absolut. Men de har svajat under säsongen och känns inte alls lika solida som de var inte minst i fjol. Det understryks av att de är Barcelona så långt på efterkälken.

Så, visst har vi en favorit i fara?

En formdipp verkar inte vara inom synhåll för Barcelonas del. Som nämnt; 24 raka matcher utan förlust. På de tre senaste är facit tre vinster samt en målskillnad om 8-0. Sist i raden att krossas var Deportivo La Coruna, med 4-0.

Ett av de fundamentala problemen i Real Madrid har varit att man inte fått fart på de offensiva pjäserna. Nu har det blivit en del mål från Cristiano Ronaldo på sistone, men han är stundtals lite ensam i sin produktion. Framförallt krävs det mer av en spelare som Karim Benzema.

Ett mer harmoniskt Barcelona, i bättre form, ska ha toppchans på minst en pinne här. De spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – till strax under dubbla insatsen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Barcelona +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 13:00, lördag 23/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: