Speltips inför Real Madrid – Barcelona 23/4: Ett El Clásico som kan bli spiken i kistan

Spelbloggare Publicerat: 19 April 2017

Söndagens El Clásico – världens största klubblagsmatch, mellan Real Madrid och Barcelona – kan med stor sannolikhet sätta spiken i kistan i årets Primera División. Kan ”Marängerna” säkra titeln?

oddsbonusar

Vinna eller försvinna. Lite så ser det ut för Barcelona inför matchen.

Katalanerna har jagat Real Madrid sedan månader tillbaka; är tre pinnar bakom med en match mer spelad – ett avstånd som alltså kan bli till sex, alltjämt med en hängmatch för Real. Då är det spiken i kistan, kort och enkelt. Finns inte på världskartan att ett sådant avstånd skulle tappas in.

Lagen kommer från Champions League-spel i veckan. Real Madrid avancerade vidare till semifinalen, där de lottats mot lokalkonkurrenten tillika tabelltrean Atlético Madrid, efter att på övertid ha vunnit en rafflande dubbelbatalj mot Bayern München, delvis med hjälp av ett omdiskuterat domslut.

Annat blev det för Barcelona, som inte lyckades hämta in 0-3 från Turin mot Juventus på Camp Nou. 0-0 skrevs slutresultatet och det innebär inte bara att de trillade ur turneringen, utan slog fast att en världsera är över. Inte kan väl katalanerna tituleras som världens bästa lag längre?

Sylvasst kontringsspel

Lyckas Barcelona skaka liv i titelstriden, eller säkrar Real Madrid, i praktiken, hem årets Primera División?

Undertecknad lutar åt det senare nämnda.

Real Madrid är den snäppet bättre parten, på pappret och som helhet. Finns en handfull tänkbara matchvinnare och den största, Cristiano Ronaldo, smällde in ett hattrick mot Bayern München i veckan, två av målen i förlängningen. Av största möjliga betydelse att ha honom i slag.

Det är tveklöst att Barcelona är överskattat, till stor del orsakat av de senaste årens framgångar, och faktum är att man var helt chanslösa i dubbelmötet mot Juventus. Skapades oroväckande lite i returen på Camp Nou.

Här saknar de dessutom Neymar, som alltjämt är avstängd. Brutalt avbräck! När topptrion inte är intakt, är Barcelona ett helt annat lag. Lever mycket på deras samspel och kvalitéer. Arda Turan kanske också tvingas stå åt sidan med en skadekänning.

Även Real Madrid har ett par tuffa avbräck – på Raphael Varane och Pepe. Duon Ramos/Nacho bör dock hålla ihop försvarslinjen på ett stabilt sätt. Värre skadesituation för bortalaget, utan tvekan.

Eftersom Barcelona mer eller mindre måste vinna kan vi räkna med att de trycker upp positionerna om det skulle stå oavgjort närmare slutet – och Real Madrid är, som säkert bekant, sylvassa i omställningsspelet. Krysset känns därför rätt långt borta.

Real Madrid att vinna, den raka ettan, spelas till 2,15 x insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Kampanjodds: Få 8,0 på Real Madrid eller 12,0 på Barcelona!

Betfair ger nya kunder möjligheten att spela Real Madrid till 8,0 gånger pengarna och Barcelona till 12,0. Klicka här för att ta del av kampanjen!

oddsbonusar

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner, rak etta
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 23/4
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: