Speltips inför Real Madrid – Manchester United 8/8: Första europeiska titeln ska delas ut

Spelbloggare Publicerat: 7 August 2017

Spelårets första europeiska titel ska delas ut – Supercupen! Hamnar den hos Champions League-mästarna Real Madrid eller Europa League-vinnarna Manchester United? Oavsett vad är det med hoppfulla – om en underhållande historia – ögon som vi tar oss an matchen.

Matchen, som har sin avspark 20:45 under tisdagskvällen, kommer spelas på neutral plan, Philip II Arena i Skopje, Makedonien och ses bäst på TV3 Sport eller Viaplay.

Det är en fantastisk era som Real Madrid är i. Förra årets CL-skalp var den andra raka och den tredje på de fyra senaste åren. Dessutom kommer de till spel i årets Primera División som mästare. Med detta har Zinedine Zidane och hans mannar förstås en solid kravbild de ska jaga nya titlar.

Till de absolut största delarna har ”Marängerna” fått behålla stommen i truppen och kan bygga vidare runt spelare som Cristiano Ronaldo, Luka Modric och Sergio Ramos, bara för att nämna tre, medan några spännande, yngre namn hämtats in för att rusta upp inför framtiden.

De senaste åren har varit mindre lyckosamma för Manchester United, som konsekvent haft problem sedan ”Sir Alex” tid. Därför var det av stor betydelse att förra årets Europa League kammades hem – efter att Ajax värjts undan i finalen – och nu ser truppen mer intressant ut än på mycket länge. Nyförvärven Romelu Lukaku, Victor Lindelöf och Nemanja Matic har alla stor potential att lämna avtryck, inte minst den förstnämnda.

Avslappnad, underhållande och i sin tur underhållande match

Här väntar vi oss i första hand en underhållande match.

Det må vara en titel på spel, men man tar i allmänhet rätt lätt på dessa typer av Supercupmatcher och de kan därför tendera att öppna upp lite extra, kontra hur det brukar se ut i den vanliga serielunken.

Grundläggande för speltipset är det ej, men det tål att nämnas att det blev fyra mål under de ordinarie 90 minuterna i förra årets Supercupfinal och hela åtta dessförinnan.

Real Madrid har en offensiv linje som sätter skräck i vilket försvar som helst i världen och känslan är att de kommer pumpa på framåt här. Viss fara kan de då hamna i mot ett Manchester United med Romelu Lukaku i spetsen, när försvarsspelet varit småsvajigt under försäsongen.

Och det försvar som United kommer ställa upp är skadeskjutet. Både Phil Jones och Eric Bailly missar matchen.

Undertecknad tror på en avslappnad, underhållande och i sin tur målrik match mellan dessa världsjättar. Över 2,5 mål? Spelet finns till 1,84 x insatsen hos Betsson och det synas med glädje.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 20:45, tisdag 8/7
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: