Speltips inför Real Madrid – Sevilla 9/12: Värdet på skrällspelen

Spelbloggare Publicerat: 7 December 2017

Underhållande brukar det bli när Real Madrid och Sevilla möter varandra. Vi skulle inte bli förvånande om det blev så på nytt, men med de nedtryckta måloddsen satsas polletterna på annat håll.

Man kan sitta och snacka om – sista chansen – hit och dit, vecka efter vecka, men om Real Madrid ska ha chansen att återupprepa förra årets skalp i Primera División, har man inte råd att tappa framöver. Redan nu har de åtta pinnar upp till serieledande Barcelona från den fjärdeplats som parkeras på.

Det vi fått se av Real Madrid de senaste åren har varit fantastiskt att skåda. En frejdig, tokpotent offensiv samt stora framgångar, särskilt ute i det europeiska finrummet. Annorlunda är det nu…

Varken Cristiano Ronaldo – som fick motta Ballon d’Or i veckan! – eller Karim Benzema har varit igenkännbara och det har förstärkt påverkan från Gareth Bales skadefrånvaro. Men såklart, allt kan inte pekas på dem. Går helt enkelt inte ihop nu, kollektivet Real Madrid.

Sevilla fick det sköna beskedet att de är klara för CL-slutspelet, liksom Real Madrid är, i veckan. Detta utan att ha levererat speciellt bra fotboll, särskilt inte i den avslutande 1-1-matchen mot Maribor.

I Primera División är Sevilla enbart på sämre målskillnad än Real Madrid och är med det och nosar precis på de platser de väntas – de i toppen, även om det inte kan bli på tal om titeln.

Brutala avbräck i Real

Här anser vi att Real Madrid seglat upp som alldeles för stora favoriter. Laget har inte imponerat på hela året och spelade innan veckans 3-2-vinst över ett Borussia Dortmund som tappat exakt allt, 0-0 borta mot Athletic Bilbao – ännu en match där spelet i den sista tredjedelen av planen lämnade mycket att önska.

Att Cristiano Ronaldo och Karim Benzema, med tio seriematcher spelade vardera, tillsammans stått för så lite som fyra mål talar sitt tydliga språk. Gäller att de börjar leverera. Dessutom ser det inte ut som att Gareth Bale kommer kunna medverka här heller, åtminstone inte från start.

Stora diskussionsämnet är ändock avbräcken i en annan del av startelvan, på de defensiva positionerna. Sergio Ramos, Daniel Carvajal och Casemiro är alla avstängda och lämnar stora tomrum efter sig i startelvan.

Sevilla brukar sällan slå på stort när de är på resande fot, men har visat prov på klart bättrad form; inte förlorat på sex matcher och vunnit 7/10 senaste. Senaste bortamatchen mot toppkonkurrenten Villarreal vann de faktiskt med siffrorna 3-2. Dessförinnan blev det en knapp 1-2-förlust borta mot Barcelona.

Skräll? Kanske. Tätt blir det i alla fall, är tanken. 2-2/3-2?

Sevilla spelas med +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner, spelar oavgjort eller förlorar matchen med uddamålet – till 2,06x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sevilla +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 16:15, lördag 9/12
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: