25 april 2018 Bayern München Real Madrid Speltips

Speltips inför Real Madrid – Valencia 29/4: Har titelfrossan väckts till liv?

Tanken är att insatsen ska nära på dubblas när Real Madrid, som är hårt pressade om förstaplatsen i Primera División, får besök av Valencia på Santiago Bernabéu under lördagseftermiddagen.

Spiken kunde ha satts i kistan, men när Real Madrid tappade 1-0 till 2-3 hemma mot titelkonkurrenten Barcelona förra veckan – avgörande baljan kom i den 92:a minuten, via Leo Messi – så väcktes också toppstriden till liv i Primera División.

Däremellan har Real för övrigt spelat borta mot Deportivo La Coruna – och vunnit med 2-6.

Faktum är att förstaplatsen nu blivit Barcelonas, men det är alltjämt Real Madrid som har stafettpinnen med en hängmatch till godo när lagen står på samma antal poäng, 78 stycken. Frågan är om Real håller på att drabbas av titelfrossa?

Enklare att leverera blir det inte heller till följd av Champions League-slutspelet – semifinal väntar mot lokalrivalen Atlético Madrid i veckan – och att man då motvilligt kan behöva rotera en del i startelvorna. Risk att det tär på såväl kropp som huvuden…

Nåja. Valencia är en klubb som alltid vill utmana om Europaplatserna, men har under stora delar av året varit nere i bottenträsket och plaskat. Något bättre har det dock blivit med tiden och de hittas i alla fall på helt säker mark; tolfteplatsen. Bara enskilda platser att spela för i slutspurten av serien. Frågetecknet; motivationen!

Pepe och Gareth Bale är alltjämt out för Real Madrid och Fabio Coentrãos status ska tittas närmare på senare. Gästerna kommer till spel med skador på Rodrigo Moreno samt Aymen Abdennour. João Cancelo och Simone Zaza är avstängda.

Mycket talar för Real – på pappret

Hemmaplan, klass och motivation talar för Real Madrid denna lördagseftermiddag. Vinner klart? Var inte så säkra på det.

Undertecknad ser tendenser till titelfrossa från deras sida. Givetvis starkt att komma tillbaka från El Clásico-förlusten med en 6-2-vinst borta över Deportivo La Coruna – med en b-betonad startelva på planen, men det var för det första en lättviktare som värjdes undan och dessutom kändes de hyfsat loja i matchen. Slut på bensin.

Detta kan också sätta press på de ordinarie spelarna, vilka de flesta kommer få spela här, och i denna situation kanske det snarare är negativt än något positivt. Också klart avbräck med framförallt Gareth Bale out.

När Valencia når upp i nivå, då är de fantastiskt fina att skåda. Viss motivationsbrist verkar ha slagit till, men att ha chansen att knäppa Real Madrid på näsan inför publiken på Santiago Bernabéu borde vara nog med tändvätska. Lite det som krävs för deras del, är känslan. I den här typen av matcher kan de växla upp.

Vi kunde exempelvis se Valencia stå för en kalasinsats i mitten av förra månaden, borta mot Barcelona, där katalanerna pressades in i det absolut sista – trots en man mindre i över halva matchen. Förlustsiffrorna skrevs till sist 2-4.

Det skulle inte alls förvåna om Real Madrid, med hjälp av Valencia, sätter krokben på sig själva här… Om de inte förlorar poäng, har matchen i alla fall potential att bli tajt.

3-2/2-2?

Valencia +2,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar med max två mål, får oavgjort eller vinner matchen – synas till 1,94x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Valencia +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15, lördag 29/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 83%
X: 11%
2: 7%
Över 4,5 mål: 53%
Under 4,5 mål: 50%