12 mars 2017 Real Betis Athletic Bilbao

Speltips inför Real Sociedad – Athletic Bilbao 12/3: Fint spel från 12:00-derbyt

Söndagens baskderby mellan Real Sociedad och Athletic Bilbao på Anoeta har inte bara en massa prestige i potten, utan även tre blytunga poäng. Spelbloggare har tittat närmare på matchen och hittat ett mycket fint speltips.

Observera! Avspark redan 12:00.

Prestige! Kamp! Och ett enormt intresse. Sportsöndagen kunde väl knappast öppnas på att bättre sätt än såhär? På Viasat Premium eller Unibet TV (1 000 kronor i välkomstbonus – här!) ses matchen bäst.

Real Sociedad är ett av årets största utropstecken i den spanska klubbfotbollens finrum. De har visat prov på fantastiska färdigheter och jagar nu tabellfyran Atlético Madrid, som då har grepp om kvalbiljetten till Champions League, häck i häl. En pinne skiljer dem emellan.

Underifrån jagas Real Sociedad samtidigt främst av Villarreal, men också just Athletic Bilbao. Mellan dessa rivaler är avståndet på hela åtta pinnar och därför vore en förlust helt förödande för Bilbao, som inte alls nått upp i önskad eller väntad standard. En besvikelse rentav.

Bilbao urusla på resande fot

Spelårets omvända möte slutade i en 3-2-vinst för Athletic Bilbao – en helt rättvis sådan. Hade varit nära på ett rån om Real Sociedad lyckats stjäla en pinne från San Mamés Barria.

Nu är dock förutsättningarna helt annorlunda och den främsta orsaken till det? Athletic Bilbaos urusla bortaspel. De nio senaste matcherna på resande fot i Primera División har slutat upp i två kryss och sju torskar. Nu har inte målet kunnat hittas på fem raka heller.

Athletic Bilbao hemma och borta, det är alltså två vitt skilda saker. Och dessutom är formen dunkel hos bortalaget. Tycker inte alls att de imponerar och Europa League-fiaskot, där de trillade ut mot cypriotiska APOEL, har säkert satt sina spår.

Ser desto bättre ut för Real Sociedad. De vann med 3-2 borta över ett hemmastarkt Real Betis förra veckan och formen ser bra och stabil ut. Faktum är att de inte hamnat i överhuvudtaget någon djupare dipp under spelåret. Förlusterna kommer främst mot konkurrenterna ovanför dem i tabellen. Mot de under är facit suveränt.

Anfallaren Willian José missar matchen för Real Sociedad, men han har varit borta sedan en tid tillbaka och andra spelare har steppat upp i hans frånvaro. Värre för Athletic Bilbao vars anfallsspets Aritz Aduriz är osäker för spel. De är alldeles för beroende av honom och hans målskytte.

Derbyn betyder ofta mer kamp än finspel och så har det sannerligen varit mellan dessa två de senaste åren. Blir ofta tajt, men undertecknad skulle bli extremt förvånad om Real Sociedad förlorar den här matchen. Känslan – de tar minst en pinne.

Real Sociedad draw no bet, pengarna tillbaka vid oavgjort, spelas till 1,60 x polletterna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Real Sociedad draw no bet
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 12:00, söndag 12/3
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 29%
2: 28%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 56%