Speltips Real Sociedad Granada 10 juli 2020

Speltips inför Real Sociedad – Sporting Gijón 10/4: Viss överskattning

Klasskillnad? Givetvis. Men vi undrar; har inte oddsen åt Real Sociedads favör droppat lite väl mycket inför måndagens hemmamatch mot ett desperat Sporting Gijón?

Real Sociedad har fallit platt, varit under isen sedan mitten av mars, och nu bara plockat en pinne på de fyra senaste matcherna – och det var mot Leganés. På hemmaplan. Med det har platsen i Europaområdet tappats, men den kan lika snabbt tas tillbaka. Med matchen mindre spelad än sexan Athletic Bilbao, är avståndet till dem på en pinne.

Men då måste saker hända och det snabbt. Real Sociedad har mycket att arbeta med; framförallt det offensiva spelet. Ett mål på dessa fyra matcher, det är inte i nivå med vad man ska leverera.

För Sporting Gijón är situationen extremt prekär. De är tredjejumbo, alltså på en av de platser som leder neråt i seriesystemet, och till säker mark har man fem pinnar och en del mål att hämta in. Åtta matcher återstår och spelschemat är rätt tacksamt. Om kontraktet kan räddas, är det en skalp av den större modellen.

Ännu oklara skadepapper, men det ser ut som att Gijóns skytteledare Duje Cop ser ut att stå åt sidan. Irramendi är out för Real Sociedad och det är ett avbräck.

Två typer av spel lockar

Det finns två val av speltyper som lockar här – underspel på målmarknaden och plushandikapp på Sporting Gijón. Vad landar vi i?

Och det blir målspelet. Marginellt bättre värde identifierat. För den som lutar mer åt skrällen, finns Gijón +1,25 mål (asian handicap) till siffror strax under 1,90x. Lockande!

Nåja. Real Sociedad har stora bekymmer och det är framförallt offensiven man inte får fart på; ett mål framåt på de fyra senaste matcherna, vilka det endast plockats en pinne på. Anmärkningsvärt uselt.

Då skulle man kunna tänka sig att ett bottenlag som Sporting Gijón kommer med passande tajming – för en proppen ur-insats. Men icke! Gijón har visat upp fin form på sistone och framförallt stängt igen bakåt. Endast en av de fyra senaste matcherna har klivit över 2,5 mål för dem, och det var i 3-1-vinsten över ett svajigt Granada.

Exempelvis har bortalaget under den här perioden krigat sig till oavgjort, 0-0, borta mot Sevilla. Nu senast förlorade de med knappa 0-1 när Málaga kom på besök.

Dessutom; Gijón ser ju ut att komma till spel utan deras interna skytteledare. Minskar deras målmöjligheter grovt.

Inte så mycket att diskutera här. Spelbolagen tror på mål – jag inte.

Under 2,5 mål (asian handicap) spelas till 2,25x hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 10/4
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 21%
2: 14%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 44%