11 december 2019 Olympiakos Röda Stjärnan Speltips

Speltips inför Rijeka – Olympiakos 22/8: Givet värdeobjekt

Det vankas retur mellan kroatiska Rijeka och grekiska Olympiakos i Champions League-kvalets sista runda. Oddssättarna lyckas inte skilja lagen åt – men det kan vi. Vart finns värdet?

Olympiakos, den mer namnstarka parten av dessa två, leder med 2-1 från matchen i Grekland, men det satt en bra bit inne…

Ledningen i matchen var det faktiskt Rijeka som tog, strax före halvtidsvilan. Målet stod brassen Heber för. Olympiakos press blev allt hårdare i den andra halvleken, 1-1 kom som ett brev på posten utan att matchbilden förändrades märkbart efteråt.

Kroaterna blev decimerade, en man korta, minuter från slutet och då blev det för mycket att stå emot. I den tredje stopptidsminuten prickade Jacques Alaixys Romao in vad som blev slutresultatet, 2-1.

Resultatet innebär såklart fördel för Olympiakos och oddset för att de ska avancera vidare till Champions League-gruppspelet är nere i 1,41. För Rijeka – 3,00. Förloraren här får istället spela Europa League.

Svenske Leonardo Zhuta var det som blev utvisad för Rijeka och han är därmed avstängd inför returen. Avbräck! Olympiakos rapporteras fortfarande ha anfallaren Emmanuel Emenike skadad.

Rijeka inte utan chans

Att Olympiakos är klassen bättre, absolut. Men ska de axla favoritskapet på bortaplan? Icke! Oddssättarna menar att det ska vara runt fifty-fifty – vi att Rijeka ska ha ett hyfsat klart favoritskap, stärkta av att spela på hemmaplan.

Den där hemma-/bortafaktorn är av stor betydelse, extra stor när det vankas Europaspel. Grekiska klubbar är därtill erkänt klart sämre på resande fot och där är Olympiakos inte något undantag, även om de lyckades vinna borta mot serbiska Partizan i den senaste kvalrundan.

Rijeka kommer växla upp här. De stod för en solid arbetsinsats i bortamötet och var nära att komma undan med oavgjort och känner säkerligen att de är långtifrån körda här.

Formen är lite av ett frågetecken för kroaterna, men de lyckades studsa tillbaka; vända och vinna sent över Lokomotiva Zagreb förra veckan. Tillbaka på rätt spår! Det var viktigt, efter ett par sämre prestationer uppradade.

1,92 x insatsen får vi av Bethard för att Rijeka ska vinna med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort. Undertecknad hittar värde runt 10-12 punkter neråt och slussar därför in polletterna.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Rijeka +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 22/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 30%
2: 36%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 61%