21 mars 2017 Rochdale Millwall

Speltips inför Rochdale – Millwall 21/3: Misstag från spelbolagen?

Matchutbudet på fotbollsfronten är fortsatt trött, men det hindrar inte oss från att hitta spelvärde. Grävskopan har plockats fram och vi tar oss ner i engelska League One, där det vankas match mellan Rochdale och Millwall.

Matchen är av stor vikt. Tre betydelsefulla och friska pinnar på spel i jakten på playoffplatserna i League One, den engelska tredjedivisionen.

Millwalls aktier står starkare just nu, fastän de står utanför playoffområdet. Man har två matcher färre spelade än sexan Southend United ovanför, med en pinne som skiljer dem åt samt flera andra konkurrenter ovanför inom räckhåll. Så det ser med andra ord hoppfullt ut, särskilt då formen verkar inprickad.

För hemmalaget Rochdale är det mer kniven mot strupen och för dem är trean egentligen det enda som räknas. Tiondeplatsen innehas och med två matcher färre än den nämnda tabellsexan har man sju poäng upp dit och alltså flera konkurrenter däremellan. Bara segrar som gäller framöver, då det drar ihop sig. Tio matcher kvar att avverka.

Millwall extremt försvarsstarka

2017 har varit miserabelt för Rochdale, som inför den senaste matchen inte hade vunnit på 11 raka matcher – ett facit som absolut inte håller om man ska ge sig in i uppflyttningsstriden.

Förra veckans hemmamatch mot Gillingham var dock ett enormt styrkebesked – en 4-1-vinst. Lite medvind nu, alltså.

Spelbolagen har tryckt ner oddsen något oerhört på målöverspelen och är fast beslutna om att det här kommer bli en öppen och målrik historia – något som undertecknad inte alls är lika säker på. Däremot är det enkelt att förstå hur de resonerar med tanke på Rochdales totalt ihåliga defensiv på sistone.

Det är dock ett försvarsstarkt Millwall som kommer på besök; nollan är hållen i åtta av de nio senaste seriematcherna och det är inte ett facit som kan viftas bort hur som helst. Fyra av dessa har också slutat 0-0.

Gästerna lär vara nöjda med den pinne de kommer till spel med från start och jag har svårt att se dem riskera alltför mycket, även om Rochdale vill flytta upp positionerna och desperat jaga den där trean.

BLGM – nej spelas till 2,25x hos 888sport. Även de raka underspelen kan vara av intresse, men det är där inte där det största värdet är hittat.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 21/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 29%
2: 35%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%