24 april 2018 Europatipset Speltips

Speltips inför Roma – Crotone 25/10: En skräll – ens uppe till diskussion?

Roma bara ska stärka deras aktier i den haltande Serie A-tabellen och väntas spela hem en enkel trea när Crotone tar picket och packet till huvudstaden och Stadio Olimpico.

Med en match mindre spelad än alla seriekonkurrenter, exklusive Sampdoria, har Roma en utmärkt chans att knappa in på de i toppen. Från femteplatsen har de exempelvis fyra pinnar upp till tredjeplacerade Juventus och sju till serieledande Napoli. Av största möjliga betydelse att vinna matcher som denna, om de ska ta position i striden om Scudetton.

Bra tajmat ser Roma ut att ha hittat formen och den där 0-1-förlusten mot Napoli precis efter uppehållet har de väl sopat bort från axlarna nu? Därefter; ett 3-3-kryss med mersmak borta mot Chelsea i Champions League och nu senast en 1-0-vinst när Torino besöktes.

Om ni kanske minns var det ju lite av ett mirakel att Crotone överlevde i förra årets Serie A – hur de slutspurtade med tre vinster på de avslutande fyra matcherna och därmed fick huvudet upp på säker mark, med blott en position och två pinnar ner till bottentrion. Minst lika svårt kommer de få detta år och klubben är en av de klaraste av kandidater att flyttas ner.

I det där området, som en del av bottentrion, är Crotone också just nu; sex pinnar på nio matcher och sämre målskillnad än konkurrenterna ovanför.

Emerson och Kostas Manolas är alltjämt borta för Roma. Crotones tränare Davide Nicola har lyxen att kunna vraka i en frisk och hel trupp. Kan därför ta ut den bästa möjliga startelvan.

Roma vinner klart

Är det ens uppe till diskussion att Crotone ska kunna skrälla på Stadio Olimpico? Knappast, inte i min värld åtminstone.

När nivån höjs lite smått, då har Crotone det extremt svårt att räcka till. Den här typen av matcher vet de om att det ska så mycket till för att kunna skrälla hem ens en pinne. Matcher de på förhand setts med hyfsat chans i, har de också stått upp på ett relativt bra sätt i.

Men annat har det varit annars. 0-3 mot Milan och 0-2 Inter, båda hemma, samt bortaförluster mot Atalanta, 1-5, och Sampdoria, 0-5. Den sistnämnda kom också nu senast, så det är säkerligen med något sänkt moral de kommer till spel, Crotone.

Roma spelar bra fotboll just nu och har en tendens att kunna överskölja sämre lag och vinna med större siffror. De främsta kvalitéerna finns i offensiven och dessa kommer vi få se mycket av denna afton.

Vinner med minst två strutar? Roma -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt två mål – plockas till 1,78x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Roma -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 25/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 85%
X: 12%
2: 5%
Över 2,5 mål: 71%
Under 2,5 mål: 33%