30 juli 2017 Roma Juventus

Speltips inför Roma – Juventus 30/7: Italienska storlagen bjuder upp till kamp

International Champions Cup är inne i dess slutfas och en den absolut sista matchen står de italienska storklubbarna Roma och Juventus för. Det har svängt rejält om lagen och vi investerar således i målen.

Vad skulle kunna stoppa Juventus från att fortsätta stå som herre på täppan i den italienska klubbfotbollen? Sex raka upplagor av Serie A har vunnits och utöver det har det blivit två silvermedaljer på de tre senaste åren i Champions League. Snöpligt att finalerna förlorats, men resultaten visar alltjämt på att detta Juventus är en av huvudrollsinnehavarna i den europeiska toppfotbollen.

Roma har varit den främsta utmanaren – egentligen utan att vara speciellt nära – till ”Den gamla damen” i Italien under de senaste åren; kom tvåa i fjol och hoppas kunna ta ytterligare kliv. Lyckas de? Detta kan bli lite av en värdemätare huruvida det är möjligt eller ej, vänskapsmatch till trots.

Transferfönstret har varit en karusell för Roma. En handfull spelare har lämnats, liksom hämtats in. Truppen håller, utan minsta tvekan, toppklass i Italien, även om man ska vara en bit bakom just Juventus och med stor sannolikhet storsatsande Milan också.

För Juventus del har det blivit en vinst, över Paris Saint-Germain senast, och en förlust, mot Barcelona, under International Champions Cup. Likadant – en vinst och en förlust – är facit för Roma, som efter 1-1 under ordinarie tid, föll på straffsparkar mot nämnda PSG och därefter städade undan Tottenham med 3-2 i en match med flera olika ansikten.

Mål – åt båda håll

Oddset må se löjligt osexigt ut, inte minst så försvarsstarka som Juventus brukar vara, men vi tror på mål i den här matchen, dessutom åt båda håll – och det är där vi landar i en slutsats. Värdet ska finnas där.

Med alla byten och rotation att ta hänsyn till är Juventus inte alls lika solida defensivt, som de kan antas kommer vara när seriespelet tar fart. Sedan 2013 har sju av sju matcher i International Champions Cup innehållit mål åt båda håll. Senast mot PSG sprudlade offensiven, medan mer fanns att önska defensivt.

Roma spelar en framåtlutad, offensiv och glädjefylld fotboll, vilket inte minst präglade slutminuterna mot Tottenham i veckan. En 3-2-vinst blev det då och innan dess 1-1 mot Paris Saint-Germain.

Känslan är att vi har två avslappnade och hyfsat framåtlutade lag som kommer ta plats på Gillette Stadiums matta.

Att båda lagen gör mål spelas sålunda till 1,58 x insatsen hos Bethard. Värdet är marginellt och insatsnivån bör hållas nere, som alltid i vänskapsmatcher.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,58 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, söndag 30/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 29%
X: 27%
2: 48%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 42%