24 april 2018 Europatipset Speltips

Speltips inför Roma – Lazio 18/11: När var ett Romderby såhär hett senast?

När kändes ett Romderby såhär hett senast? Serie A:s formstarkaste lag i form av Roma och Lazio ska mäta krafterna på deras gemensamma hemmaarena, Stadio Olimpico. Vad som väntar då, har vi en tanke om.

Håll i hatten! Här blir det att åka av…

Två av de mest bittra rivalerna i hela Italien, och båda jagar Scudetton. En vinst här, för endera parten, skulle sätta rejäl press på Napoli i toppen av Serie A. Detta eftersom de har matchen mindre spelad.

Om Lazio vinner – en poäng upp till dem. Om Roma vinner – två. Som ni förstår, det är inte bara heder och ära på spel denna lördagseftermiddag, utan tre ruskigt viktiga poäng. Sådana som i slutändan kan betyda skillnaden mellan en titel eller ej.

Och vad som sätter lite extra piff på matchen är hur formstarka lagen är. Roma har vunnit fem raka matcher, varav den senaste, alltså före uppehållet, med 4-2 borta över Fiorentina. Lazios statistik är ännu mer uppseendeväckande; nio raka vunna och 13 av de 14 senaste dito.

Felipe Anderson, som haft ett skadehelvete, kan stå för sin årsdebut för Lazio. Mauricio saknas däremot. Roma har Rick Karsdorp borta och eventuellt även Radja Nainggolan.

Öppet derby

Roma som favoriter kan jag köpa, men ytterst knappa sådana i så fall. Lazio ska absolut inte underskattas.

Faktum är att Lazio till och med hittas ovanför Roma i tabellen, fyra respektive femma, och med en pinnes skillnad dem emellan. De har sett fantastiska ut; alltså vunnit nio matcher på raken – ska nämnas att flera av dem kommit i Europa League – och blott ett tapp på de 14 senaste.

Nu är även Roma i toppform, vilket ökar ovissheten i matchen. Det är möjligt att Roma har det något starkare materialet, varpå favoritskapet är befogat – dock inte hur stort det är. Att Roma väntar Champions League-spel kan också påverka, även om fokus ska och kommer vara hundra procent här.

Addera att klubbarna delar arena och att hemma-/bortafaktorn därför inte är att ta hänsyn till.

Två av de tre senaste inbördes mötena har Lazio vunnit. Skulle inte bli förvånad alls om de åtminstone knep en pinne här. 1-2/2-2 känns som naturliga utfall.

Lazio +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – smakar fantastiskt bra till 1,98x hos 10Bet.

  Rygga spelet hos 10Bet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Lazio 0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 18:00, lördag 18/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 28%
2: 29%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 41%