30 april 2017 Roma Lazio

Speltips inför Roma – Lazio 30/4: Galet betalt i Derby della Capitale!

Är det överhuvudtaget möjligt att få bättre start på en söndag? Derby della Capitale väntar – det skållheta Romderbyt mellan Roma och Lazio! Vi ser dessutom chansen att tjäna en stor hacka från matchen.

Det är tätt mellan Romderbyna just nu och det här är det sista i raden under det här spelåret. Lagen ställdes mot varandra i Coppa Italia-semifinal hyfsat nyligen och det dubbelmötet vann Lazio efter 2-0 i det inledande mötet och 2-3 i det andra.

Betyder det viss mental fördel för Lazio? Inte alls omöjligt. Spelbolagen presenterar dock Roma som kraftiga favoriter och 1X2-marknaden står i 1,91-3,90-4,33 – och detta trots att klubbarna, som säkert bekant, delar arena. Hemma-/bortaplansfaktorn utsuddad.

Om vi bortser från all prestige som finns i matchen – vad står på spel, rent sportsligt? Kort och enkelt; tabelltvåan Roma slåss för att behålla deras position i tabellen och sålunda slussas direkt ut i Champions League nästa säsong. Napoli jagar fyra poäng bakom.

Lazio hittas på fjärdeplatsen i serien och det ska extremt mycket till för att de ska missa deras plats ut Europa League. Betydande avstånd till död mark, i synnerhet då antingen Juventus eller just Lazio, finalisterna, kommer vinna den italienska cupen.

På truppfronten har vi inga större överraskningar. Totti och Florenzi out för Roma. Lazio saknar Radu och Marchetti.

Ska ses som öppet

Det tål att upprepas – 4,33 x insatsen för den raka tvåan, i en match mellan två ärkerivaler som delar arena. Och visst är Roma den bättre parten, vilket också tabellen understryker, men skillnaden är inte i närheten av så stor som spelbolagen försöker indikera på.

Givetvis påverkar ju avancemanget i Coppa Italia också. Två bra prestationer av Lazio och segern över 180 minuter var relativt trygg, var känslan. Utmärkt första möte, 2-0. Kan innebära en mental fördel inför söndagens batalj.

Lazios form har det väl varit lite sisådär med på sistone, men nu senast krossades Palermo med 6-2 och det måste ha varit oerhört skönt att få hjulen att snurra på, hitta nycklar i anfallsspelet och känna segerns sötma – fastän ett tunt motstånd stod på andra sidan planhalvan.

På pappret ser det klart bättre ut för Roma på formfronten, men man har haft ett närmast löjligt enkelt spelschema. Fem av de sex senaste Serie A-motståndarna har hittats på den undre tabellhalvan, i merparten fall i den absoluta botten, och då väger fem vinster och en oavgjord på dessa lite lättare.

Här räknar jag med att båda lagen kliver på för en seger och klipper därför till på en rak skrälltvåa till oddset 4,33 hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Lazio vinner, rak tvåa
Odds: 4,33 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 12:30, söndag 30/4
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 26%
2: 23%
Över 2,5 mål: 66%
Under 2,5 mål: 36%