Speltips inför Roma – Lazio 4/4: Derby och finalplats i potten

Spelbloggare Publicerat: 3 April 2017

Det andra mötet i Derby della Capitale-semicupfinalen står runt hörnet när Roma ska försöka hämta in 0-2 mot Lazio i returmatchen. Det borde nära till hands att matchbilden öppnas upp och vi testar ett målspel.

Missa inte! Unibet streamar matchen för deras kunder helt utan kostnad och hos dem får du 200% extra upp till 1 000 kronor i välkomstbonus – här!

Huvudstadsklubbar och ärkerivaler. Slaget om Rom!

Matcherna mellan Roma och Lazio är så mycket mer än bara vad som är på spel i sportslig väg. Nu är dessutom en finalbiljett här i Coppa Italia i potten, där man med största sannolikhet kommer ställas mot Juventus. Som ni förstår, vikten av den här matchen och dubbelmötet som helhet är enorm.

Det inledande mötet slutade alltså med en 2-0-vinst till Lazio. Trots ett massivt bollinnehav för Roma, så var alltså Lazio den klart vassare parten och kunde ta plats i förarsätet här till returen efter mål från Milinkovic-Savic samt Immobile. Försvarsspelet imponerade – det var uppoffrande och solitt. Laginsats ut i tåspetsarna.

Roma måste framåt

Vi ska påminna om att de här klubbarna delar arena, Stadio Olimpico, varpå det på den fronten inte är fördel åt det ena eller andra hållet. Detta ökar också ovissheten runt matcherna. Vem ska ta taktpinnen?

Nu, eftersom Roma inleder i 0-2-uppförsbacke, är det såklart de som kommer vilja pusha upp tempot och sätta ton i matchen. Risken att de blir för framåtlutade är stor och det öppnar upp för ett fantastiskt formstarkt Lazio. Frågan är om de orkar stå emot Romas offensiv – på nytt?

Lazio brukar få en del kritik för deras bristande effektivitet, men det har det har sett klart bättre ut på sistone och Roma kommer förstås att bjuda på en del ytor. Inte nog med att Roma i grunden spelar en extremt framåtlutad fotboll, här måste positionerna tryckas upp.

Nyckeln blir för Roma att hitta udden på nytt och med de kvalitéer som finns, så borde de kunna det. I min bok är de faktiskt ett bättre fotbollslag än Lazio, även om skillnaden inte är överdrivet stor.

Fem av Romas sex senaste matcher har innehållit minst tre mål medan statistiken för Lazio är 5/9 senaste.

Här räknar vi med mål…

Över 2,5 mål spelas till 1,71x hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 20:45, tisdag 4/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: