Speltips inför Roma – Lyon 16/3: Annorlunda matchbild än senast

Spelbloggare Publicerat: 15 March 2017

Vi satsar på att – nästan – dubbla insatsen inför match nummer två i dubbelmötet mellan Roma och Lyon, på Stadio Olimpico. Mycket talar för att matchen kan öppnas upp en del – men överdriver oddssättarna inte möjligheterna för mål?

Pressen är på Roma inför den här returen. När 90 minuter var summerade i Frankrike, stod Lyon som vinnare med fyra mål mot två, trots att ställningen var 1-2 i halvtid. Sista målet, som mycket väl kan bli avgörande, kom i den andra stopptidsminuten.

Till slut satt också därför vårt speltips från den kampen – Lyon till 1,81 x insatsen med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort.

Inför den här dubbeln var Roma dock rätt kraftiga favoriter till att bli den part som avancerar vidare till kvartsfinalen här i Europa League. Nu? Rollerna ombytta! För att Roma ska vidare får vi oddset 3,00 medan Lyon står i 1,40 som bäst. Vi vet vilken kapacitet italienarna besitter; frågan är om uppförsbacken är för brant?

Hög mållina

4-2 i det första mötet. Full rulle åt båda håll. Bländande offensivt spel, varvat med supersvajigt defensivt dito. Blir det ännu en målfest här?

Nja, undertecknad är inte fullt säker på den saken. Givetvis är och ska målen ses som nära till hands, men en 3,5-målslina med oddsen runt fifty-fifty för över- respektive underspelet köper vi inte. Därför – värde på underliren.

Nu har Lyon inte visat prov på någon vidare defensiv, men den här matchen kommer skilja sig enormt från hur det brukar se ut i Ligue 1. Eftersom mötet leds med två mål – backar hemåt, ställer upp försvarsmuren och bevakar resultat? Svårt att se dem kliva på för att få in två bortamål, likt Roma.

Roma kan vi räkna med att trycka upp positionerna, men åtminstone till en början vara småförsiktiga? Exempelvis 2-0 är ju ett resultat de avancerar vidare på.

Gästernas ytterback Rafael är osäker för spel. Ska dock inte påverka defensiven alltför mycket om han ställs åt sidan. Helt annan sak att behöva städa runt i mittlåset.

Siffrorna kan mycket väl skjuta i höjden, men visst ska chansen för underspelet på 3,5-målslinan vara större än oddssättarna föreslår med deras nedplitade odds?

Under 3,5 mål spelas till 1,97x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 16/3
TV:  eurosport logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: