Speltips inför Rosenborg – Ajax 24/8: Insatsen ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 24 August 2017

Vem kunde tro att det skulle se ut såhär i halvtid av detta dubbelmöte? Rosenborg leder, mot alla odds, med ett mål mot noll inför returen på Lerkendal Stadion. Kan de fullborda skrällen och nå Europa Leagues gruppspel?

0-1 på Amsterdam Arena. Ett oerhört missvisande resultat, utifrån hur matchbilden formades.

Exakt som önskat var det Ajax som styrde och ställde nästan helt på deras villkor i den inledande matchen, men ineffektiviteten var total; chanser på löpande band missades, flera brutala missar. Bollen ville helt enkelt inte in och det kan holländarna, för situationen de hamnat i, endast beskylla sig själva för.

Utöver det var det slarv som bäddade för Rosenborgs balja, vilken inhopparen Samuel Adegbenro stod för i den 77:e matchminuten. Förtjänat en plats i startelvan nu? Det återstår att se.

Med det här resultatet har favoritskapet bytt plats – men det anses fortfarande öppet. För att Rosenborg ska nå Europa League får vi som bäst oddset 1,73 och för Ajax 2,11.

Gällande skadesituationerna har Rosenborg frågetecknen för Andreas Helmersen och Pål André Helland. Observera att speltipset är skrivet innan trupperna lämnats ut. I Ajax finns det en rad osäkra pjäser; Indy Groothuizen, Abdelhak Nouri, Amin Younes, och Norbert Alblas.

Ajax klart bättre i hemmamötet

Formen är tveksam för Ajax, det ska vi inte sopa under mattan med, men de ska ha tillräcklig styrka för att vinna den här matchen – trots bortaplan. De var helt dominanta hemma och nu när de jagar i uppförsbacke borde en matchbild som ändå påminner om den första utvecklas.

Holländarna kom tillbaka på rätt spår senast med en 3-1-vinst över Groningen i slutet av förra veckan. Ger lite andrum och en ny tilltro på saker och ting.

Spelare för spelare är det en betydande skillnad mellan Rosenborg och Ajax, där de senare nämnda har klart mycket mer spets i truppen. Om de når Europa League och hittar formen sinom tid – då är de en utmanare i hela turneringen.

När den här matchen och dubbelmötet som helhet är summerat tror jag att den bättre parten dragit det längsta strået.

Därför spelas den raka tvåan till dubbla insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Ajax vinner, rak tvåa
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 24/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: