Speltips inför Rosenborg – Celtic 2/8: Dagens bästa speltips

Är det här onsdagens bästa speltips? Vi menar bestämt det! Matchen det handlar om är Champions League-kvalreturen mellan Rosenborg och Celtic, där vi höjer ett varningens finger för en skräll.

Det var med en enorm besvikelse som hemmaspelarna lunkade av Celtic Park i den första halvan av detta dubbelmöte. Det stora favoritskapet lyckades man inte förvalta och matchen slutade mållös, vilket sätter Rosenborg i lite av en drömsituation till denna retur.

Norsk fotbolls status – med all rätt – är inte den bästa ute i Europa. De har haft svårt att lyfta fram deras positioner och om vi tittar närmare på just Rosenborg, som vunnit den inhemska serien två år på raken, misslyckades de såväl med att nå Champions League som Europa League upplagan innan denna. Revansch nu?

Celtic är en klassisk klubb med en anrik historia och även om de inte håller i närheten av samma klass som förr, domineras den skotska klubbfotbollen med järnhand och förra året nåddes exempelvis Champions League-gruppspelet. I årets kvalspel har hittills nordirländska Linfield skickats ut med 6-0 över två möten.

Desto större bekymmer hade Rosenborg i den andra kvalrundan, men i förlängningen kunde de alltjämt dra det längsta strået när irländska Dundalk stod för motståndet.

Celtic med problem på bortaplan

Europa, bortaplan och Celtic. Den kombinationen är allt annat än bra. Det är istället på hemmaplan som de kommer upp i standard och därför var det illa att matchen på Celtic Park inte vanns.

Nu – Rosenborg utnyttjar detta superläge? Det ska de ha alldeles utmärkt chans att göra, menar jag.

Norrmännen har visat prov på fin form. De har fått in en stark vinnarmentalitet; inte förlorat på sju matcher i följd, toppar den inhemska serien och står såklart stärkta av förra veckans kryss mot just Celtic. Allt kan inte förklaras i att Celtic inte nådde upp i normal standard, utan Rosenborg gjorde det svårt för dem.

Glömmas bort ska inte heller att Rosenborg är mitt i säsongen medan den skotska serien fortfarande har uppehåll och den faktorn bör inte underskattas.

Gästernas stjärna Leigh Griffiths riskerar att missa matchen med en skada och utan honom förlorar anfallsspelet en dimension. Brutalt avbräck om han får stå åt sidan.

Betway sticker ut hakan rejält när de dukar ut 2,50 gånger pengarna för att Rosenborg ska avancera vidare härifrån. Det är löjligt bra betalt och, utan tvekan, onsdagens bästa speltips.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Rosenborg avancerar vidare
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 2/8
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 29%
2: 40%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 52%