Speltips Alavés Real Sociedad 18 juni 2020

Speltips inför Rosenborg – Real Sociedad 23/11: Vi dubblar insatsen

Om norska Rosenborg ska kunna nå Europa League-slutspelet behöver de vinna över ett betydligt bättre Real Sociedad på Lerkendal Stadion. Detta öppnar för en målrik batalj.

Rosenborg har fortfarande chansen att bli en nordisk representant i Europa League-slutspelet, men behöver då vinna här mot Real Sociedad samt bortamatchen mot Vardar i den avslutande matchen. Däremot är det inte helt hundra att ens det räcker…

Det är därför Zenit och Real Sociedad som har allting i deras händer, medan Rosenborg får hoppas att övriga resultat också faller dem i smaken. Gruppens jumbo, Vardar, har kammat noll och är med det helt avhängda.

När lagen mötte varandra i Spanien, vann Real Sociedad med förkrossande 4-0, vilket visar på de skillnader som faktiskt existerar – vi talar trots allt om en norsk och en spansk toppklubb, även om de senare nämnda kan komma att rotera en del startelvan, liksom de gjort.

Till följd av skador – och eventuella sådana – minskar Rosenborgs bredd och spets i truppen. Exempelvis står Yann-Erik de Lanlay på skadelistan medan Marius Lundemo och Pål Hellands status ännu är tveksam.

Överspelet på sin plats

Vi behöver inte krångla till det mer än nödvändigt här och undertecknad känner som så att förutsättningarna bäddar för en såväl underhållande som chans- och målrik historia på Lerkendal Stadion.

Och varför detta? Framförallt för att Rosenborg, som den betydligt sämre parten, faktiskt måste trycka upp positionerna, ställa in siktet på och jaga de tre poängen. Annars blir det helt enkelt inte slutspel för deras del.

Med tanke på hur brutalt sårade de blev i den omvända matchen, Rosenborg, 0-4-förlust, är det uppenbart att detta lätt kan slå tillbaka på dem. Men på hemmaplan ska de kanske ha lite att sätta emot framåt också.

På topp i Sociedad talar mycket för att Willian José får chansen – en klassanfallare. Fem mål på 12 seriematcher samt fyra på fyra i Europa League, varav tre från start. Givetvis är en spelare som han en klar fördel att ha på planen när man sitter på ett överspel…

Statistik som också får oss ännu mer övertygade om att värdet finns där är att Real Sociedad har fem raka Europa League-matcher över 2,5 mål samt att fyra av Rosenborgs fem passerat samma lina.

Över 2,5 mål betalar dubbelt hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Sätt in 500 – spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 23/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 22%
X: 27%
2: 53%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 53%