26 juli 2017 Frankrike Schweiz

Speltips inför Schweiz – Frankrike 26/7: Lossnar det nu?

Två besvikelser i årets dam-EM, men alltjämt slutspelsaktuella Schweiz och Frankrike möts när punkt ska sättas för gruppspelet – och då undrar vi om det inte blir på tal om en klassisk proppen ur-match för ”Les Bleus”.

Sommarens europeiska mästerskap har visats hårdare och tuffare än väntat för de större nationerna. Håller saker och ting på att jämna ut sig i damfotbollens värld?

Exempelvis var och är Frankrike en av de stora favoriterna till att vinna mästerskapet, framförallt tillsammans med Tyskland men också med England som en potentiell uppstickare. Det mesta talar för att det ändå blir en slutspelsplats, men risken att missa finns där och de två inledande matcherna har varit supertuffa.

Premiären mot ett hårt arbetande Island slutade i en knapp 1-0-vinst och när ett minst lika tappert Österrike stod för motståndare slutade matchen oavgjord, 1-1. ”Les Bleus” var nära att peta in en ledningsbalja, men stoppades av enorm ineffektivitet i den sista tredjedelen under egentligen hela den andra halvleken.

Kvällens motstånd står alltså Schweiz för och även de är en kandidat för slutspelsplatserna, men då kommer det sannolikt krävas en vinst här. EM-debutanten Österrike, som möter Island parallellt med denna match, är delad etta (!) med Frankrike på fyra pinnar och ett plusmål medan Schweiz skrapat ihop tre poäng och har plus minus noll i målskillnaden.

För Schweiz slutade premiären i en oväntad 0-1-förlust mot nämnda Österrike medan det blev en trepoängare efter 2-1 i en knapp fajt mot Island. Spelet? Det ser inte speciellt bra ut.

Upp till bevis, Frankrike

Ja, det ser inte speciellt bra ut för Schweiz. Maskineriet snurrar inte alls på som väntat och det var faktiskt med nöd och näppe man kunde vinna mot Island senast. Matchen mot Österrike var ännu värre.

Nu må även Frankrike ha underpresterat – till och med klart mer än just Schweiz – men när de väl växlat upp syns skillnaden klart i teknik och speed mot de andra spelarna. Det var med oflyt, och ineffektivitet, som man endast fick oavgjort mot Österrike – och då var prestationen ändå under all kritik.

Känslan är hur som helst att när det väl lossnar för Frankrike, då kommer det verkligen lossna. Här är de pressade och mot ett Schweiz som inte alls kommit upp i nivå får man en gyllene möjlighet att verkligen visa vad man går för.

Ytterligare en faktor som talar för Frankrike är att Schweiz, beroende på resultat i den parallella matchen, kan behöva flytta upp positionerna vid händelse av oavgjort en bit in i andra halvlek. En lek med döden?

Frankrike -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de bara vinner med uddamålet – testas till 1,93x hos ComeOn.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Frankrike -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 26/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 9%
X: 20%
2: 71%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 56%