Speltips inför Schweiz – Nordirland 12/11: Strax över dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 12 November 2017

Nordirland inleder bortamötet mot Schweiz i uppförsbacke och det ska mycket till för dem att nå VM. Sätter Schweiz in dolkstöten inför en lyrisk hemmapublik på St. Jakob-Park i Basel?

Nordirland – Schweiz: 0-1.

Där står vi när vi är i detta dubbelmötes halvtidspaus och Nordirland förlorade alltså nyckelmatchen, varpå mer eller mindre ett mirakel – nåja… – måste slå in för att vända på siffrorna.

Det starkare materialet har Schweiz, men Nordirland har visat att de är en pjäs att räkna med de senaste åren. 2016 – slutspel i EM. Nu kom de alltså tvåa i deras kvalspel före nationer som Tjeckien och Norge. Enbart Tyskland var bättre, för den delen också mycket bättre.

Schweiz var på målsnöret att ta direktplatsen framför nosen på Portugal, men föll med 0-2 i den sista matchen borta mot just dem, vilket innebar att de passerade på bättre målskillnad. De andra konkurrenterna var inte i närheten och det var faktiskt gruppspelets enda tapp, 9-0-1 i resultatraden. Men det ska tryckas på; att konkurrensen inte var särskilt tuff alls.

Sätter in dolkstöten

Den kollektiva styrka som Nordirland besitter ska inte underskattas, men det är främst i försvarsspelet kvalitéerna finns – och att nu behöva jaga ur underläge, pusha upp positionerna och försöka föra matchen kan ställa till det för dem. Långtifrån en optimal situation.

Detta kan bädda för att Schweiz helt enkelt sätter in dolkstöten inför hemmapubliken. De var den bättre parten i bortamötet, hade klart mest boll, skapade flest målchanser och vann alltså med ett mål mot noll.

Nu är fördelen ännu större; när den väntade matchbilden kan antas vara helt missanpassad för Nordirlands del.

Förutom det; klassen har Schweiz. Bättre material och de kommer från ett fantastiskt utfört kval, där bland andra Portugal värjdes undan på hemmaplan. Nio vinster, noll kryss och en förlust.

Schweiz -1,25 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – lockar till 2,02x hos Bet365. Där tvekar jag inte en sekund på att kasta in polletterna.

  Rygga spelet hos Bet365 – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Schweiz -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto här. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 18:00, söndag 12/11
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: