Speltips inför Sevilla – Athletic Bilbao 2/3: Det kan väl bara sluta på ett sätt?

Spelbloggare Publicerat: 1 March 2017

Ett svårt frånvarodrabbat Sevilla är tillbaka på Ramón Sánchez Pizjuán och hoppas kunna ta ännu ett kliv framåt när de får besök av ett förvisso kapabelt, men på bortaplan tunt Athletic Bilbao. Slutsats?

Det snackas alltid så febrilt om Real Madrid och Barcelona i Primera División, att resterande konkurrenter viftas bort som icke tänkbara titelaspiranter.

Men nu är vi här, 24 omgångar in i händelserna, med ett tredjeplacerat Sevilla som bara har ynka två pinnar upp till tvåan Barcelona samt tre till serieledande Real Madrid. Ska dock nämnas att man har en match mer spelad än de sistnämnda.

Som Real Madrid börjat svaja, är det här titelracet ändå öppet. Tre världsklasslag inblandade – alla med hyfsat stora möjligheter.

Flera hack, 14 pinnar mer bestämt, neråt i tabellen hittas Athletic Bilbao, som däremot inte nått upp i önskad standard. De är inte bättre placerade än åtta i tabellen, så pass illa att de står utanför Europaområdet, och sexan Villarreal, på den sista EL-platsen, har en pinne till godo. Tuff konkurrens om just den där sjätteplatsen, med flera lag inom en liten poängradie.

Vinner – på nytt

Inte mycket att snacka om här. Det finns värde att tälja på Sevilla denna afton, utan tvekan.

Sevilla har momentum och ser fantastisk starka ut. Framförallt hemmaspelet är suveränt och det ska en hel del till för att poäng ens ska tappas på Ramón Sánchez Pizjuán. Formen, allt som allt, är också fin och man kommer från en oerhört stärkande 2-1-derbyvinst borta över Real Betis. Extra skönt i och med att siffrorna vändes på.

Undertecknad blir inte ett dugg imponerad av Athletic Bilbao, som känns lite som ett sjunkande skepp. Exempelvis trillades Europa League-slutspelet ur redan i åttondelsfinalen – och det mot cypriotiska APOEL. Under all möjlig kritik.

Och på resande fot har de det extra tungt, Bilbao. Ser vi till de åtta senaste i Primera División; sex förluster och två oavgjorda. 3-1-vinsten hemma över nästjumbon Granada senast bleknar helt och hållet när den statistiken förs fram. Inte heller var prestationen speciellt lovande där.

Lite oroväckande är det möjligen att Sevilla har trion N’Zonzi, Sarabia och Pareja avstängd. Svåra avbräck, men det borde ändå inte stoppa Sevilla här. Dessutom har Athletic Bilbao deras absolut främsta spets i Aduriz skadad. Ont om pålitliga målskyttar bakom honom.

Sevilla -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de ”bara” vinner med uddamålet – klickas i till 1,84 x polletterna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sevilla -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:30, torsdag 2/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: