25 februari 2018 Sevilla Atlético Madrid Speltips

Speltips inför Sevilla – Istanbul Basaksehir 22/8: Sätter in dolkstöten

Det borde inte vara mycket till snack om saken när Sevilla och Istanbul Basaksehir returspelar i kampen om en plats i Champions Leagues gruppspel. Det här löser väl spanjorerna utan bekymmer?

Här ska det nära på ett mirakel – nåja – till för att Istanbul Basaksehir ska vinna det här playoffdubbelmötet. Mötet i Turkiet, spelat för snart en vecka sedan, slutade 1-2 efter att Sevilla, via Wissam Ben Yedder, skickat in matchens sista balja i fem minuter kvar av ordinarie speltid.

Oddsen för parterna att avancera vidare står i skrivandets stund i 1,06-11,00. Kanske borde till och med skillnaden vara ännu större? Det är ändå klasskillnad och Sevilla har erkända, stora kvalitéer på hemmaplan.

Basaksehir saknar därtill erfarenhet från den här nivån; är lite av en uppstickare i den turkiska klubbfotbollen och det här är deras första Champions League-sejour. I den tredje kvalrundan skickades belgiska Club Brugge ut och det är starkt, men nu ser det alltså ut att bli respass och Europa League-gruppspel istället.

Annat är det med Sevilla, som snarare anses vara Europaexperter. Om man kommer vidare nu blir det den tredje raka upplagan de är med i Champions League. Förra året skickades de förvisso ut redan i åttondelsfinalen, mot Leicester City. Desto mer imponerande är det dock att Europa League spelades hem tre år på raken innan dess – ett rekord värt att skryta med.

Inför matchen står det klart att Daniel Carrico och Franco Vazquez får stå åt sidan för Sevilla. Gästernas Aurelien Chedjo, Egemen Korkmaz och Megmet Batdal rapporteras också missa.

En favorit att lita på

Här har vi en favorit att lita på, eller hur? Undertecknad har oerhört svårt att se Basaksehir skrälla på Ramón Sánchez Pizjuán, där Sevilla är så fruktansvärt starka, denna afton.

Grunden för detta är förstås att Sevilla är flera klasser bättre än motståndarna; håller en helt annan nivå. Spelare för spelare är det odiskutabelt, i vad som åstadkommits i praktiken likaså. Det är ju bara att se hur starkt Sevilla brukar stå i Europa, medan Basaksehir är helt färska på den här nivån.

Annars är Sevillas hemmaspel, som nämnt, fruktansvärt starkt. De har vunnit över flera av världens bästa fotbollsklubbar på Ramón Sánchez Pizjuán de senaste åren; Juventus är en, Real Madrid och Barcelona två andra. Förra året hade de 14-4-1 i Primera Divisións hemmastatistik.

Om det skulle stå oavgjort en bit in i matchen, säg 1-1, måste Basaksehir flytta upp positionerna och då är risken betydande att de blir straffade och att spiken i kistan kommer. Tuffa förutsättningar att komma till spel med.

2-0?

Sevilla -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de bara vinner med uddamålet – smakar fågel till 1,70 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sevilla -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 22/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 68%
X: 20%
2: 13%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%