23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips inför Shakhtar Donetsk – Manchester City 6/12: Fel favorit

Har vi fått fel favorit när ukrainska Shakhtar Donetsk välkomnar ett Manchester City utan det minsta att spela för till Metalist Oblast Sports Complex? Det menar vi bestämt.

Manchester City har vuxit fram till en av de klaraste titelkandidaterna i Champions League efter den så underbara starten på spelåret. Förutom att Premier League domineras med järnhand, har de vunnit alla fem CL-matcher, ofta med större siffror, och är sålunda klara för förstaplatsen i gruppen.

Det har inte varit något snack om saken; varken Shakhtar Donetsk, Napoli eller Feyenoord har varit nära att rå på Pep Guardiolas mannar…

Medan vi har ett City som kan ta lite lätt på matchen, vila huvudpjäser, har vi ett Shakhtar Donetsk som hoppas säkra deras plats i Champions League-slutspelet – något som vore lite av en skalp. Om Napoli, som ställs mot Feyenoord borta parallellt med denna match, vinner medan Shakhtar förlorar, byter klubbarna plats eftersom italienarna har bättre resultat i inbördes matcherna.

Men minst en pinne för Shakhtar Donetsk skulle betyda att det är helt irrelevant vad Napoli levererar för resultat i Holland.

Fortsatt är John Stones och Benjamin Mendy indisponibla för Manchester City. Nu är även Kevin De Bruyne, som med stor sannolikhet oavsett vad hade vilats, avstängd. Kvällens värdskap har Darijo Sma skadad och osäkerhet råder runt Taison och Bogdan Butko.

Roterar – men har gott om klass

Man kan vrida på det så att Shakhtar Donetsk ska betraktas vara favoriter med motivationsfaktorn som råder samt fördelen av hemmaplan – men är det så enkelt?

Såklart, deras chanser ska ses som större än de hade varit än om situationen sett annorlunda ut, men att vara favoriter? Absolut inte! Den startelva som Pep Guardiola väntas presentera håller fortfarande världsklass, är flera snäpp vassare än Shakhtars dito, och när det kommer in spelare från sidan ser de chansen att stärka deras aktier i truppen.

Raheem Sterling och Sergio Agüero är två av de spelare som väntas ställas åt sidan, men om vi ser till två spelare som kan tänkas ersätta dem i startelva – Gabriel Jesus och Ilkay Gündogan – är det inte så att man förlorar överdrivet mycket kraft.

Eftersom det oavgjorda utfallet räcker till för Shakhtar Donetsk känner vi oss som mest bekväma med att försäkra oss få pengarna tillbaka om det skulle sluta med delad pott.

Manchester City +0 mål (asian handicap) tas till 2,02x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 6/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 29%
2: 35%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 49%